1e persbericht van zaterdag 20 augustus 2005

Eindhoven 20-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met vuurwapen opgepakt

Vrijdagavond rond 21.15 uur is in een woning in Woensel Zuid een 24-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij een vuurwapen in zijn bezit had. Bij een controle in de woning trof de politie een vuurwapen met patronen aan. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Mannen aangehouden voor diefstal

Op de Watermolenwal zijn zaterdagochtend rond 4.15 uur een 60-jarige en een 46-jarige Helmonder aangehouden. Zij worden er van verdacht die ochtend een kabelhaspel weggenomen te hebben vanaf een evenemententerrein. De politie trof een van de mannen op de fiets aan met de kabelhaspel achterop. De tweede verdachte werd in de buurt aangetroffen. De twee zijn de cel ingegaan.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden

Op de Beukehoutstraat is zaterdagochtend rond 4.40 uur een 16-jarige Helmonder aangehouden. Buurtbewoners zagen hem en een tweede verdachte spiegels van geparkeerde autos schoppen. De buurtbewoners konden de jongen tegenhouden en alarmeerden de politie. De tweede verdachte wist te ontkomen. De jongen is meegenomen naar het bureau en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Politie houdt man met vuurwapen aan

Een man van 28 uit Tilburg is zaterdagochtend rond 3.40 uur aangehouden op de Molenstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij een vuurwapen bij zich had. Bij een controle bleek de man inderdaad een vuurwapen bij zicht te hebben. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Man gaat cel in voor vernieling

Zaterdagochtend rond 3.10 uur is op de Willem Alexanderstraat een 45-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die ochtend de ruit van een voordeur van een woning op de Willem Alexanderstraat te hebben vernield. De man liep daarbij enkele verwondingen op die in het ziekenhuis behandeld moesten worden. Daarna is hij meegenomen naar het bureau en ingesloten.