Politie Groningen

Persberichten zaterdag 20 augustus 2005

Provincie Groningen 20-08-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 761, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid:104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Scharmer, Rijksweg A7: aantal geregistreerde voertuigen: 6015, aantal overtredingen: 845, maximum toegestane snelheid: 120/80 km/uur.

Groningen: man aangehouden na steekpartij
De politie heeft vrijdagavond aan de Diamantlaan in Groningen een 40-jarige Groninger aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man deed op het moment van aanhouden aangifte van mishandeling op het politiebureau aan de Diamantlaan. Vrijdagochtend kreeg de man voor een woning aan de Snelliusstraat ruzie met twee broers, een 26-jarige man uit Zwolle en een 24-jarige man uit Groningen. Deze ruzie leidde uiteindelijk tot een steekpartij, waarbij de verdachte de 24-jarige Stadjer met een mes in zijn halsstreek verwondde. De Stadjer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de precieze toedracht.

Groningen: bromfietser onderuit na alcoholgebruik
Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Siersteenlaan in Groningen is vrijdagavond een 32-jarige Stadjer licht gewond geraakt. Het ongeval is vermoedelijk veroorzaakt door alcoholgebruik. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse, maar zijn verwondingen vielen erg mee. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier werd bij de ademanalyse 1,6 promille alcohol gemeten. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobiliste onder invloed
Een 37-jarige automobiliste uit Groningen is vrijdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw zonder verlichting rijden. Toen zij haar een stopteken gaven, deed zij haar gordel snel om. Hierop is de vrouw meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalysetest bleek dat zij omgerekend 1,7 promille alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Na verhoor mocht de vrouw het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: man aangehouden voor rijden onder invloed
Vrijdagnacht is een 18-jarige automobilist uit Kolham aangehouden aan de Oosterweg in Haren voor rijden onder invloed. De man kwam met zijn auto in een sloot terecht aan de Oosterweg. Hij verloor de controle over de auto nadat hij in de berm terecht kwam. Agenten vermoedden alcoholgebruik en een blaastest wees dit uit. Op het politiebureau bleek de man omgerekend 0,57 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Stedum: twee gewonden na verkeersongeval
Bij een verkeersongeval aan de Groot Hemerterweg in Stedum zijn een 19-jarige man uit Middelstum en zijn bijrijder, 22-jarige man uit Westeremden, gewond geraakt. Zij kwamen uit de richting van de Delleweg en zijn met vermoedelijk een te hoge snelheid uit de bocht gevlogen. Het voertuig belandde op de kop in de sloot. Beide mannen konden op eigen kracht de auto verlaten. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht; de bijrijder werd ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. Gezien de schade aan de auto is het kentekenbewijs ingevorderd. Ook moest de bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Delfzijl: bromfietser en fietser in botsing
Een 80-jarige man uit Den-Helder is vrijdagmiddag op de kruising Hogelandsterweg met de Rijksweg gewond geraakt na een botsing met een bromfietser, een 17-jarige jongen uit Delfzijl. De man uit Den-Helder verleende geen voorrang aan de bromfietser. De Delfzijlster had de man naar huis gebracht, maar de man klaagde toch over pijn. Een ambulance heeft de man uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Ulrum: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft vrijdagmiddag in het AZC aan de Singel een 38-jarige man uit Ulrum aangehouden voor bedreiging. De verdachte had ruzie gehad met een 31-jarige man, eveneens uit Ulrum. Hierbij bedreigde de verdachte de man met een mes. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen: man gewond na bedrijfsongeval
Bij een bedrijfsongeval aan het Hoofddiep in Zevenhuizen is vrijdagnacht een 29-jarige man uit Kampen gewond geraakt. De man kwam met zijn hand klem te zitten in een machine. Toen agenten ter plaatse kwamen, was het slachtoffer inmiddels bevrijd. Hij werd ter plaatse verbonden door ambulancepersoneel en vervolgens met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt rapportage van het ongeval.

Wedde: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Vrijdagavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 51-jarige automobilist uit Wedde. Agenten zagen de man 115 km/uur rijden op de Hoofdweg in Wedderveer, waar een maximum snelheid geldt van 50 km/uur. Vervolgens reed de man op de Provincialeweg N367 ter hoogte van Blijham 145 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Agenten gaven de man een stopteken en vorderden het rijbewijs van de Weddenaar in. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed Een 26-jarige bromfietser uit Veendam is vrijdagavond aan de Van Beresteijnstraat aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed in de Ubbo Wilkenstraat surveillerende agenten tegemoet. Bij controle bleek de man geen papieren bij zich te hebben. Ook had hij alcohol gedronken. Uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij omgerekend 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. De politie maakt proces-verbaal op.