Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Rijden onder invloed

Bestuurder hardleers en reeds eerder bekeurd

Losser

Zaterdag 20 augustus omstreeks 02.00 uur zagen surveillerende agenten een bestuurder van een snorfiets rijden over de Brinkstraat te Losser. Hij verkeerde onder invloed en blies een promillage van 0,7. Ook in september van het vorig jaar is de man bekeurd voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-105580)

Botsen is blazen

Materiele aanrijding. Eén van de bestuurders onder invloed

Hengelo

Op vrijdag 19 augustus omstreeks 16.50 uur vond er een materiele aanrijding plaats op de kruising van de Dieselstraat met de Babcockstraat te Hengelo. Een 32 jarige bestuurder (Hengelo) van een personenauto verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bestuurder van een personenauto, die over de Babcockstraat reed. Hierbij ontstond uitsluitend materiele schade. Tijdens het onderzoek ter plaats bleek dat de 32 jarige bestuurder onder invloed verkeerde. Blaasproef leverde een resultaat op van 1,1 promille. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. (05-105464)

Bedreiging

Man bedreigt twee meisjes

Harbrinkhoek

Op vrijdag 19 augustus omstreeks 16.30 uur zaten twee meisjes aan de Hagweg te Harbrinkhoek te vissen. In hun buurt zaten twee jongens en een man. De meisjes zagen dat de man alcohol nuttigde tijdens het vissen. Op een gegeven moment loopt de man, een 51 jarige inwoner van Tubbergen, naar de meisjes en doet hen oneerbare voorstellen. De meisjes schrikken van het gedrag van de man en lopen in de richting van twee getuigen die even verderop zitten te vissen. De man bedreigt hen nog met een mes en stapt, zonder verdere uitvoering van zijn plannen in zijn geparkeerde auto en rijdt weg. Op basis van het signalement is even later de verdachte in zijn woning aangehouden. De man is ingesloten en een nader onderzoek volgt. (05-105450)

Rijden onder invloed

Bestuurder bedreigt bij de afhandeling de agenten

Markelo

OP zaterdag 20 augustus omstreeks 03.00 uur eden surveillerende agenten achter de auto van een 32 jarige man uit Goor. Om de man te controleren werd de auto aan de kant gezet. De verdachte wilde bleek onder invloed. Ook had de man zijn rijbewijs niet bij zich. Tijdens het onderzoek bedreigde de verdachte één van de agenten. Deze hadden de indruk dat hij zou slaan. De verdachte werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tevens werd de alcoholprocedure afgewerkt. Hij blies een alcoholpromillage van 1,8. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en bedreiging. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-105611)

Mishandeling

Vader slaat jongen na slaan van zijn zoontje

Oldenzaal

Op vrijdag 19 augustus omstreeks 17.00 kregen een 12 jarige en een 14 jarige jongen woorden met elkaar na beledigende opmerkingen van de 12 jarige. De 14 jarige jongen sloeg hem vervolgens. Hierna kwam de vader van de 12 jarige, een 34 jarige man uit Oldenzaal bij het tafereel en hij sloeg de 14 jarige jongen. De man werd aangejopuden en in overleg met justitie zijn de beide jongens doorverwezen naar Halt en de 34 jarige verdachte is gedagvaard voor 17 november van dit jaar. (05-105456)

Overlast drinkebroers

Man aangehouden voor drinken van wodka

Almelo

Bikers van de politie Twente, afdeling Almelo zagen op vrijdag 19 augustus omstreeks 10.00 uur, dat een 34 jarige Almeloer in het bezit was van een geopende fles wodka op de Wierdensestraat te Almelo. De man had tevens nog een vonnis uit staan van 42 dagen hechtenis, die uitgevoerd zou worden op het moment dat de verdachte opnieuw de fout in zou gaan. De man werd aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens is hij ingesloten voor het uitzitten van zijn straf. Tijdens de surveillance werden nog twee Almeloers (41 en 44 jaar) bekeurd voor het drinken op de openbare weg. Zij werden aangetroffen bij het station. (05-105403)

Diefstal

Onder bedreiging GSM gestolen

Enschede

Een 26 jarige Hengeloer deed op vrijdag 19 augustus, omstreeks 19.00 uur aangifte van de diefstal van zijn GSM. Hij werd op de Molenstraat te Enschede onder bedreiging gedwongen zijn telefoon af te geven. Op basis van het signalement werd even later de verdachte, een 22 jarige Enschedeer aangehouden. In zijn fouillering werd de gestolen GSM aangetroffen. De verdachte is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-105495)

Overlast

Dronken mannen bedreigen horecapersoneel en plegen vernielingen.

Enschede

Op vrijdag 19 augustus omstreeks 23.00 uur werden problemen gemeld in een horecaonderneming aan de Oude markt te Enschede. Als agenten ter plaatse komen wijzen getuigen twee mannen aan die vernielingen zouden hebben gepleegd en met stoelen hebben gegooid. Een van de verdachten ging er tussenuit en werd na een korte achtervolging aangehouden. De beide mannen, resp 20 (Almelo) en 28 (Enschede) jaar verkeerden sterk onder invloed van alcohol. Beide verdachten kregen een horecaverbod. Zij zijn beiden ter ontnuchtering ingesloten en tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. Bij de aanhouding pleegde de 20 jarige verdachte hevig verzet. (05-105549)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt op een wolk

Haaksbergen

Tijdens de surveillance zien agenten op zaterdag 20 augustus, omstreeks 02.50 uur een bestuurder van een bromfiets rijden (slingeren) over de Buurserstraat te Haaksbergen. De man, een 38 jarige inwoner uit Haaksbergen, bleek sterk onder invloed. De blaastest leverde een resultaat op van 2,5 promille op. De man had een ontzegging gehad tot 1 juli van dit jaar en in overleg met justitie zal gekeken worden of deze periode, naar aanleiding van de nieuwe overtreding, verlengd kan worden. (05-105588)

Naam Harrie Holslag: 053-4555588


---- --