Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 20 augustus

* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN MOORDZAAK
HELLEVOETSLUIS - Woensdagavond 27 juli jl. werd het levenloze lichaam van een 58-jarige vrouw aangetroffen in haar woning aan de Nautilus. De sectie wees uit dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. De recherche van het district De Eilanden heeft vrijdagmiddag 19 augustus een inwoner van Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. Dit ernstige misdrijf veroorzaakte veel beroering in de woonwijk. Er is vanaf de start van het onderzoek een team van vijftien rechercheurs ingezet. In het belang van het onderzoek kunnen er op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - In het kader van de Aanpak Scooter Overlast (ASO) heeft de politie van het district Rotterdam-West vrijdagavond een controle gehouden op de Schiedamseweg. In totaal zijn er veertien scooters gecontroleerd en zijn er in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: snelheid, verlichting, alcohol in het verkeer, geen helm dragen, geen certificaat, remmen en geen verzekering.

* STEEKPARTIJ, SLACHTOFFER OPGENOMEN IN ZIEKENHUIS, VERDACHTE

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 52-jarige Rotterdammer raakte vrijdagavond gewond bij een steekpartij in een woning aan de Hendrikstraat. De 23-jarige verdachte uit Rotterdam is vrijdagnacht aangehouden. Omstreeks kwart voor tien is er ruzie ontstaan tussen twee mannen in de woonkamer. Na enige handtastelijkheden trok één van de twee een mes en gebruikte dat ook. De dader vluchtte vervolgens de woning uit.
Het slachtoffer is ernstig gewond naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. De 23-jarige verdachte heeft zich enige uren later gemeld bij een politiebureau, waarna hij is aangehouden. De achtergrond van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de juiste achtergronden van het misdrijf.