Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 20-08-2005

Gewonden bij aanrijding
NIEUW DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen uit Erica (24) en Zwartemeer(25) gewond geraakt bij een aanrijding op de N862. De 24-jarige bestuurder reed van Nieuw Dordrecht richting Emmen, toen hij in een bocht in de berm terechtkwam en daar een boom raakte. De bestuurde en zijn 25-jarige passagier werden beide uit de auto geslingerd. De mannen zijn, met nog onbekend letsel, overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen. Mogelijk door de mist heeft de bestuurder de bocht verkeerd ingeschat. (05-171988)

Gokkasten opengebroken
SCHOONLOO Vrijdagnacht is er ingebroken in een café/restaurant aan de Hoofdstraat. Daarbij werden 2 gokkasten opengebroken en gingen de dieven er vandoor met het geld uit de gokkasten. De daders waren in het pand gekomen door het forceren van een deur. Hoeveel er weg is en wat de schade is, kon nog niet worden vastgesteld. (05-171985)

Politie houdt vernielers aan
AALDEN Bij een pand aan de Gelpenberg werd vrijdagavond een ruit vernield. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Aalden, kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. (05-171917)

ERM Vrijdagnacht werden aan de Esweg meerdere vernielingen gepleegd, waarbij van enkele woningen de ramen het moesten ontgelden. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam, kon worden aangehouden. De man is ingesloten en zal, nadat hij ontnuchterd is, worden verhoord. (05-171956)

Verdachten van mishandeling aangehouden
ASSEN Op de Brinkstraat werd vrijdagnacht een 33-jarige inwoner van Assen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in een uitgaansgelegenheid een andere man met een barkruk tegen het hoofd heeft geslagen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer moet vandaag nog aangifte doen. (05-171980) ASSEN Later in de nacht werd op de Brinkstraat een 35-jarige man aangehouden voor het mishandelen van een 35-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd door de verdachte tegen het hoofd geslagen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. (05-171977)

Bedreiger aangehouden
MEPPEL Vrijdagavond is in de B. van der Helstraat een 37-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 41-jarige plaatsgenoot met een mes heeft bedreigd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.(05-171934)

Huiselijk geweld
SCHOONOORD Vrijdagnacht werd in Schoonoord een 28-jarige man uit die plaats aangehouden voor het mishandelen van zijn vriendin en het plegen van diverse vernielingen. De man is ingesloten voor het verdere onderzoek in het kader van het project huiselijk geweld. (05-171951)

Man na overlast en belediging aangehouden
HOOGEVEEN Vrijdagavond werd in de Capella een 44-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man verkeerde onder invloed en viel omstanders lastig. Bij de aanhouding en in het politiebureau werden alle politieagenten op ergerlijke manier uitgescholden en beledigd. Hij is ingesloten en zal, na te zijn ontnuchterd, worden verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het beledigen van politieagenten. (05-171930)

Boete voor belediging
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Kerkstraat een 27-jarige inwoner van Assen bekeurd voor het fietsen zonder licht. Tijdens het uitschrijven van deze bekeuring beledigde de man een politieagent. Hij werd aangehouden en verhoord. In het kader van snelrecht kreeg hij een boete opgelegd van 130,- euro, waarna hij het bureau kon verlaten. (05-171952)

Onderzoek naar inbraak woning
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Prinses Magrietlaan. De gehele benedenverdieping werd doorzocht en daarbij werden de sleutels van de personenauto gevonden, waarna de inbrekers er ook met de auto vandoor zijn gegaan. Het betreft een BMW 320D. Bij de inbraak werden verder enkele gsm-toestellen, een fototoestel, een laptop, sleutels, bankpasjes en een portemonnee gestolen. Een eerste ingesteld buurtonderzoek had nog geen resultaat. De technische recherche zal de inbraak verder onderzoeken. (05-172009)

Ongeval door ergerlijk rijgedrag
DE WIJK Zaterdagmorgen omstreeks 10.45 uur is op de A28 een auto van de weggeraakt door het ergerlijke rijgedrag van een mede automobilist. Een 29-jarige inwoner van Groningen reed richting Zwolle en net voor en ter hoogte van De Wijk haalde hij een aantal autos met caravans in. Tijdens dit inhalen probeerde een achteropkomende auto hem nog in te halen en te bewegen naar rechts te gaan. Toen de Groninger de rij caravans voorbij was en naar rechts ging, werd hij ingehaald door de achter hem rijdende auto, een grijze Volvo V40, en direct zo erg gesneden, dat hij moest remmen en gebruik moest maken van de vluchtstrook, om niet in aanraking te komen de Volvo. Hier geraakt hij in een slip en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder en zijn passagiere en een hond, kwamen met de schrik vrij. De auto raakte zwaar beschadig en moest worden afgesleept. Diverse getuigen hebben het voorval zien gebeuren, maar niemand heeft het kenteken van de grijze Volvo V40 opgenomen. Het Korps Landelijke Politiediensten in Assen is op zoek naar getuigen die het voorval hebben gezien, maar vooral naar diegene die het kenteken weten van de auto of weten wie het is. Zij kunnen contact opnemen met het KLPD, telefoon 0592-390250.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.