Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 20 augustus 2005.

Alkmaar 20-08-2005 - 14.00 uur

Ongevallen

Castricum, vrijdag 19 augustus 2005.

Op de Henri Schuytstraat heeft een aanrijding plaats gevonden rond 15.00 uur. Een 44-jarige vrouw uit Castricum reed achteruit de weg op vanaf een uitrit zonder voorrang te geven aan een 46-jarige autobestuurder uit Breda. Een aanrijding was het gevolg. Daarbij is een 69-jarige inzittende, eveneens afkomstig uit Castricum, uit de eerste auto gewond geraakt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Oudkarspel, vrijdag 19 augustus 2005.

Op de Schagerweg heeft een kettingbotsing plaats gevonden rond 17.15 uur. Daarbij zijn vier autos betrokken. Een 47-jarige automobiliste uit Oudkarspel kwam uit de richting van Alkmaar. Een auto voor haar remde plotseling, waardoor ze niet tijdig kon afremmen. Daardoor ontstond een aanrijding met de auto voor haar, die weer doorschoot naar de voorliggende auto. Ook die auto schoof weer door tegen een vierde auto aan. De 38-jarige autobestuurster uit Schagen, die in de derde auto reed raakte daarbij gewond aan haar nek. Zij is naar het MCA overgebracht.

Diefstal uit woning

Starnmeer, vrijdag 19 augustus 2005.

Rond 16.30 uur is een nog onbekende vrouw een woning aan de Middelweg binnen gelopen waar tevens kantoor wordt gehouden. Een bewoner van het pand hoorde iemand binnenlopen, kwam vervolgens in het kantoortje kijken en trof daar de vrouw aan. Zij vroeg naar de baas en maakte zich vervolgens uit de voeten. Nadat de vrouw was verdwenen bleek een geldbedrag uit het kantoortje te zijn verdwenen. de vrouw is ongeveer
1.60 meter lang, heeft zwart haar tot op de schouders en spreekt met een buitenlands accent.

Man slaat man

Hoorn, vrijdag 19 augustus 2005.

Een 40-jarige man uit Hoorn is aangehouden in het politiebureau rond 19.40 uur. Hij heeft een 36-jarige kennis uit Zwaag geslagen in het gezicht, waardoor deze het volgende letstel opliep: een blauw oog, een snee onder het rechteroog en van twee voortanden is een stukje tand weg. Dit gebeurde op de Kleine Noord voor een eetgelegenheid. De aanleiding hiervoor was het niet nakomen van een ouwe afspraak door het slachtoffer om een geldbedrag terug te betalen.

Vaartuigje gestolen

Lutjebroek, vrijdag 20 augustus 2005.

Een stalen polderschuitje is gestolen vanaf het water aan de Lelielaan. Dit is gebeurd tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagavond 20.00 uur. Het bootje is zwart met een rode rand en heeft een groen bankje.

Man beledigt agentes

Den Helder, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 30-jarige man uit Den Helder is rond 00.25 uur aangehouden nadat hij twee agentes heeft beledigd. De agentes hadden hem even daarvoor bekeurd voor het rijden zonder verlichting op zijn fiets. De man maakte vervolgens beledigende opmerkingen en stak zijn middelvinger op. Hij krijgt een proces-verbaal.

Brandstichters aangehouden

Blokker, zaterdag 20 augustus 2005.

Na een melding heeft de politie twee verdachten van brandstichting aangehouden rond 04.05 uur op de Groene Steen. Het gaat om een 20- en 21-jarige man uit Hoorn. Zij worden ervan verdacht een auto in de Gildestraat in brand te hebben gestoken. De auto is geheel uitgebrand.

Man aangehouden

Hippolytushoef, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 20-jarige inwoner uit Hippolytushoef is aangehouden rond 04.15 uur op de Gemeenelandsweg. Hij reed zonder verlichting op zijn fiets. Toen agenten hem maanden te stoppen gaf hij daar geen gehoor aan. Hij fietste ervan door. Zelfs nadat de politieauto een blokkade op de weg vormde, reed hij door en vervolgens tegen de auto aan. De man bleef zich recalcitrant opstellen, zo werkte hij niet mee bij het geven van zijn identiteit en trachtte hij opnieuw te ontkomen. Ook heeft hij zich beledigend uitgelaten tegen de agenten. De man is voor de rest van de nacht ingesloten op het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Man ingesloten na vernielingen

Hoorn, zaterdag 20 augustus 2005.

Een 21-jarige man uit Zwaag is aangehouden rond 04.45 uur op de Gedempte Appelhaven. De man wordt ervan verdacht vernielingen aan een aantal voertuigen te hebben gepleegd die stonden op de Bierkade en de Appelhaven. Bij de aanhouding van de man verzette hij zich hevig. De man is opgesloten voor de nacht en krijgt een proces-verbaal.

Geluidscontrole

Den Helder, zaterdag 20 augustus 2005.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een controle gehouden op geluidshinder van de horeca. De uitbater van een café aan de Weststraat krijgt een proces-verbaal wegens het overschrijden van de maximaal toegestane decibellen met de life muziek die ten gehore werd gegeven.

Controle op fietsverlichting

Den Helder, zaterdag 20 augustus 2005.

Bij een controle op fietsverlichting tussen 23.00 en 06.00 uur hebben 12 fietsers een bekeuring gekregen wegens het niet voeren van verlichting op de fiets. De controle werd gehouden op de Polderweg, Krugerstraat, Middenweg, Koningdwarsstraat en Javastraat.