Politie Zeeland


---


Z-5657-2005 Onder invloed

Een 50-jarige Terneuzenaar is zaterdag om 02.30 uur op de Vlietstraat in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen de man slingerend in zijn auto over de weg rijden waarop hij een stopteken kreeg. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.


W-5658-2005 Man aangehouden in Vrouwenpolder

In Vrouwenpolder heeft de politie zaterdag rond 03.30 uur een 27-jarige Arnemuidenaar aangehouden.
Dit naar aanleiding van een binnengekomen melding dat een dronken, verwarde man in achtertuinen van woningen zou lopen. Op de Monnikendijk werd de man aangetroffen. Hij verklaarde dat hij met een taxi naar Vrouwenpolder was gekomen om daar zijn fiets op te halen die bij een vriend zou staan. Vermoedelijk kon hij de woning niet meer terugvinden waarna hij is gaan dolen. De Arnemuidenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.


O-5659-2005 Tholenaar rijdt auto total loss

Op de Oesterdam in Tholen heeft zaterdagmorgen rond 06.30 uur een 28-jarige Tholenaar zijn auto total loss gereden.
De 28-jarige bestuurder reed over de secundaire weg, komende uit de richting van Tholen, toen hij de controle over zijn auto verloor en in de slip geraakte. Vervolgens schoot hij een grasveld over en "ontwortelde" een houten paal waarna zijn auto tegen een tweede rij palen tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij en is op eigen gelegenheid naar huis gegaan. Daar werd hij even later bezocht door enkele agenten. De man is vrijwillig meegegaan naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten. Hij kreeg een rijverbod en tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en voor het verlaten van plaats van het ongeval.


R-5660-2005 Wateroverlast in Zeeland

De Zeeuwse brandweer en politie hebben sinds vanmorgen 10.00 uur ruim 360 meldingen van wateroverlast gehad. Een zware regenbui trok vanuit noordelijke richting over Walcheren en West Zeeuws Vlaanderen in de richting van België.
De korpsen op Walcheren hebben assistentie gehad van brandweerkorpsen uit Zuid- Beveland. De overlast bestond met name uit ondergelopen straten en kelders van woningen en omhoog komen van putdeksels omdat riolen het water niet konden verwerken. Met name in Oost Souburg is de brandweer bezig met het overpompen van water naar buiten de kom gelegen watergangen.
Een brandweerman van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is vanmorgen licht gewond geraakt toen hij in een put stapte waarvan het putdeksel was verdwenen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De diensten Gemeentewerken van betrokken gemeentes, verlenen assistentie bij het afzetten van wegen en verkeersomleidingen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.