Politie Zeeland


---


O-5662-2005 Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

Van een 41-jarige automobilist uit Goes is zaterdagmorgen het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
De man was op de Kerkstraat in Hoedekenskerke zonder te kijken achteruit gereden waarbij hij tegen een andere personenauto reed. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd tevens proces-verbaal opgemaakt.


O-5663-2005 Aanrijding in Kapelle

In Wemeldinge vond zaterdag rond 09.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 75-jarige automobilist uit Hardinxveld Giessendam reed over de Wemeldingsezandweg en sloeg linksaf om een erf op te rijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 26-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle. De vrouw kon ondanks krachtig remmen een botsing niet voorkomen en reed tegen de auto van de 75-jarige man. Er was alleen materiële schade.


Z-5664-2005 Inbraak in woning

Tussen zaterdag 13 augustus en zaterdag 20 augustus is er ingebroken in een woning aan de Mauritsfort in Hoek.
Uit de woning werden diverse huishoudelijke artikelen weggenomen waaronder een wasmachine. Ook werd beeld- en geluidsapparatuur ontvreemd. Schadebedrag is niet bekend. Toegang tot de woning was geforceerd.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.