Persberichten zaterdag 20 augustus

's-Hertogenbosch 20-08-2005

MAN EN VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERBODEN WAPENBEZIT

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op het industrieterrein De Brand een 36-jarige man en een 32-jarige vrouw, beide woonachtig in s-Hertogenbosch, aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. In de auto van de verdachten werd na de aanhouding een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Tevens doorzocht de politie de woning van de verdachten, waarbij vier lange wapens, een imitatie vuistvuurwapen en een kleine hoeveelheid munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. De aanhoudingen zijn in het kader van de Snelle Interventie Methode verricht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

WINKELDIEF MOEST NOG VIJF DAGEN ZITTEN

s-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Graafseweg een 22-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. De verdachte had in een sportwinkel getracht een Ajax-shirt ter waarde van 65 euro te stelen. Dit werd door winkelpersoneel gezien, die de verdachte aan de politie hebben overgedragen. De verdachte is ingesloten omdat hij nog een boete open had staan van 312 euro. Omdat hij deze niet kon betalen, moet hij nu ter vervanging van de boete vijf dagen zitten.

BOSSCHENAAR BELEDIGT AGENTEN

s-Hertogenbosch Op de Acaciasingel heeft de politie vrijdagmiddag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden voor belediging. De jongen had zijn middelvinger opgestoken naar dienstdoende agenten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

VREEMDELING

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een nog onbekende man staande gehouden op grond van de Vreemdelingenwet. De man reed in zijn auto over de Zuid-Willemsvaart toen de politie hem wilde controleren op basis van de Wegenverkeerswet. De man kon zich bij deze controle niet legitimeren. Nadat hij vertelde wie hij was, bleek dat de persoon, die hij opgaf te zijn, niet tot Schengengebied mocht worden toegelaten. Toen de politie zei dat hij was staande gehouden voor de Vreemdelingenwet en mee moest naar het bureau, rende de man weg. Op de Citadellaan wisten de agenten de man te achterhalen en is hij alsnog meegegaan naar het politiebureau aan de Vogelstraat. De man is ingesloten en overgedragen aan de Vreemdelingendienst, die de zaak verder onderzoekt.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL EN HUISVREDEBREUK

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag in de Rompertpassage een 28-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had twee kledingstukken gestolen met een totale waarde van 15 euro. De vrouw bleek in verband met een eerder gepleegde diefstal een ontzegging te hebben voor de Rompertpassage. Ze pleegde dus tevens huisvredebreuk. De vrouw is bij politie en justitie bekend als veelpleger. Zij is in verzekering gesteld.

ZOON BEDREIGT VADER VIA DE INTERCOM

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden omdat hij even daarvoor zijn 50-jarige vader had bedreigd met de dood. Ook had de zoon met zijn vuist door een ruit geslagen en deze vernield. Het bleek de ruit te zijn van de centrale toegangsdeur tot het flatgebouw waar de vader woont. De doodsbedreiging had de zoon geuit via de intercom van de flat. Toen de politie ter plaatse kwam, was de zoon al weer vertrokken. Hij kon even later in de woning van zijn moeder worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Uden De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige inwoner van Milsbeek aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en huisvredebreuk in de Udense woning van zijn 41-jarige ex-vrouw. In de relationele sfeer was er onenigheid ontstaan, waarbij de man zijn ex-vrouw zou hebben beetgepakt en weggeduwd. De vrouw liep hierbij een lichte verwonding op aan haar arm. Toen de politie ter plaatse kwam, is de man aangehouden en voor verhoor ingesloten. Daarna mocht hij weer naar huis.

GETUIGENOPROEP:

OPENLIJKE GEWELDPLEGING MET BEROVING

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er rond 01:50 uur een openlijke geweldpleging met beroving op de Oranjestraat plaatsgevonden. Een 21-jarige man uit Volkel is door een groep van zes tot tien personen geschopt en geslagen, waarna hij is beroofd van zijn portemonnee.

Het 21-jarige slachtoffer was na een avondje stappen in het centrum van Uden op weg naar huis, toen hij aan de achterkant van de Albert Heijn op de Oranjestraat werd aangesproken door een groep van zes tot tien man. Zonder enige aanleiding werd het slachtoffer vervolgens door meerdere personen geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd en kneuzingen over zijn hele lijf, waarvoor hij behandeld is in het Bernhovenziekenhuis in Veghel. In het ziekenhuis kwam het slachtoffer erachter dat zijn portemonnee met inhoud gestolen was.

De politie onderzoekt de zaak en zou graag in contact komen met getuigen van deze openlijke geweldpleging met beroving. Als u iets gezien heeft, neem dan contact op met de politie in Uden of bel naar het algemene nummer 0900-8844.

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA AANRIJDING

Uden - Op de Losplaats heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een dronken automobilist van 27 jaar uit Oss aangehouden omdat hij een aanrijding had veroorzaakt en doorgereden was. De Ossenaar had op de kruising Prior van Millstraat / Losplaats / Millsebaan / Volkelseweg een paaltje uit de grond gereden, waarna hij met een lekke band en kromme velg is doorgereden. Daarna heeft de Ossenaar tegenover de DICO een boom geschampt. Behalve dat de Ossenaar teveel gedronken had, heeft hij waarschijnlijk ook te hard gereden. Bij controle bleek tevens dat de auto niet verzekerd was. Tegen de Ossenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur.

------
Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 56-jarige Ossenaar aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Op de Van Anrooijstraat had de man een paaltje omver gereden dat op een verkeersdrempel stond bij een wegversmalling. Dit werd door een getuige gezien. De Ossenaar is na de aanrijding doorgereden naar huis. Even later kon de Ossenaar in zijn woning worden aangehouden. Toen de Ossenaar een alcoholtest deed, bleek dat hij teveel gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

VROUW STEELT VOOR 28 EURO AAN ETEN

Oss Zaterdagmiddag heeft de politie op het Heschepad een 22-jarige vrouw uit Oss aangehouden voor winkeldiefstal. In totaal had de vrouw voor 28 euro aan etenswaar gestolen. De vrouw kreeg voor haar vergrijp een boete van 125 euro omdat zij niet eerder met politie en justitie in aanraking was gekomen. Daarna mocht zij weer naar huis.

MAN VERNIELT RUIT BIJ BUREN

Oss Op de Jupiterweg heeft de politie vrijdagavond een 21-jarige Ossenaar aangehouden voor vernieling. De man had een steen door de ruit bij de buren gegooid. Aanleiding zou een burenruzie zijn, die al langer gaande is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

LASTIGE KLANT IN CAFETARIA AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

Oss In een cafetaria op de Oostwal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een lastige klant aangehouden. De eigenaar van het café had de klant, die teveel alcohol gedronken had en voor overlast zorgde, al diverse malen de deur gewezen, maar de 47-jarige Ossenaar weigerde het café te verlaten. De politie heeft de Ossenaar vervolgens aangehouden voor het plegen van huisvredebreuk. De Ossenaar is ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat te s-Hertogenbosch, waar hij zijn roes verder heeft kunnen uitslapen. De Ossenaar is vandaag gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED

Vught Op de Esscheweg heeft de politie vrijdagavond een 49-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Tegen de Tilburger is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

------
Boxmeer Op de Beugenseweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige bromfietser uit Meppel aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

MEISJE AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING VAN AGENTE

Grave De politie kreeg vrijdagavond rond 23:30 uur de melding dat een groep jongeren voor geluidsoverlast zorgde in de Essinklaan. De groep bleek uit zeven personen te bestaan in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Toen de agenten de jongelui wegstuurden, beledigde een 16-jarig meisje uit Grave een van de agenten, waarna zij werd aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.