Gemeente Buren


Jeugdbrandweerlieden Buren krijgen certificaat

Burgemeester K. Tammes reikt zaterdag 20 augustus 2005 om 19.00 uur certificaten uit aan leden van de jeugdbrandweer. Dit gebeurt in de kazerne aan de Homoetsestraat 12 te Maurik.

Een aantal jeugdleden in de leeftijd van 14 tot 18 jaar heeft in november 2004 meegedaan aan de jaarlijkse landelijke jeugdbrandweertoets in Houten. De jongeren die de theorie- en praktijktoets met goed gevolg hebben afgelegd, krijgen een certificaat uitgereikt. Onder de junioren (14-16 jaar) zijn dit: Ruud Onink, Jordy Pont, Erik Smits en Marvin Verbeek. Van de aspiranten (16-18 jaar) zijn geslaagd: Jan-Dirk Berends, Desiree Derksen, Bert Drost en Steven Jonkhart.
Arianne van Beusekom en Sandra Verbeek hebben dit jaar de 18-jarige leeftijd bereikt. Hun verzoek om door te mogen stromen naar de vrijwillige brandweergroep in hun woonplaats is gehonoreerd. Arianne wordt geplaatst bij de groep Lienden en Sandra bij groep Maurik. Door wisselingen binnen de jeugdbrandweer zijn enkele nieuwe leden verwelkomd, te weten John van den Berg, Hendrik-Jan de Leeuw en Arjan Septer.

Aan deze avond wordt een feestelijk tintje gegeven. Ook de ouders/verzorgers en groepscommandanten zijn uitgenodigd.