Ingezonden persbericht

Parachutisten springen uit ballon tijdens Parkfeest Mill

MILL RIJKEVOORT GRAVE GROESBEEK NIJMEGEN, 20050815 -- Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus is er het Parkfeest 2005. Op zaterdag met het ballonnenfestijn en op zondag het dweilorkestenfestival de Sound of joeks. Dit alles in het Landschapspark in Mill NB.


Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus, organiseert Feest en showorkest Toeternietoe weer het Parkfeest in Mill. Op zondag staat voor de 10e keer het dweilorkestenfestival de Sound of joeks op het programma en op zaterdag het Ballonnenfestijn. Zo'n 20 ballonnen zullen vanaf ongeveer 18.30 uur opstijgen vanuit het Millse Landschapspark. Om 18.00 uur kan men al aanschuiven voor een warm en koudbuffet met de muzikale omlijsting van de Dors(t)knuppels en vanaf 20.30 uur zorgen Alfredo Krijtlijn en de Grasmaaiers voor de nodige muziek en entertainment. Het totale Parkfeest is gratis toegankelijk, maar voor het warme en koude buffet moet men kaarten kopen. Dit kan bij restaurant de Stoof en restaurant café 't Centrum aan de Kerkstraat en kapsalon Theo Slaats aan de Markt in Mill. Kinderen betalen 6,50 euro en vanaf 12 jaar 12,50 euro.

Vanaf ongeveer 18.30 uur, zullen de ballonnen worden opgebouwd en klaar gemaakt voor hun vaart. Bijna 90 passagiers beleven vervolgens een onvergetelijke vlucht. De ene heeft zijn ticket zelf gekocht, een ander weer cadeau gekregen en ook zijn er ballonvaarten verloot onder klanten. Dit door bv supermarkt Stephan Kremers uit St.Hubert. Wellicht een ideetje voor andere ondernemers volgend jaar?
Nadat de ballonnen vertrokken zijn, is het spektakel in het Landschapspark nog niet afgelopen. Vanuit de ballon gevaren door Harrie de Greef uit Grave, die buiten de gemeente Mill op zal stijgen, springen namelijk 3 parachutisten boven het Landschapspark. Het is de bedoeling dat zij veilig in het park zullen landen. De parachutisten Geert Jansen en Paul Jenneskens uit Rijkevoort en Gerrie Kuijpers uit Groesbeek, beschikken over een ruime ervaring, dus dat moet gaan lukken. Dankzij de sponsoring van Gremmen schoenmode en supermarkt Spar Jos van Hoorn uit Mill, kan de organisatie deze parachutisten naar Mill halen.

Ook kunnen 50 kinderen die hebben mee gedaan aan een kleurwedstrijd in de ballon van mede organisator Paschal Noor uit Grave tetheren. Dat wil zeggen dat er telkens een aantal kinderen in de ballon stappen en aan een touw ruim 20 meter de lucht in zullen gaan. Even later zal Paschal ze weer veilig aan de grond zetten.

Maar er is nog meer spektakel tijdens het Ballonnenfestijn! Wat? Daarvoor moet u naar het Landschapspark komen op zaterdag 20 augustus. Uiteraard bent u ook op zondag 21 augustus vanaf 13.00 uur van harte welkom tijdens de Sound of joeks. Meer informatie over het totale Parkfeest 2005 is te vinden op: www.parkfeest-mill.nl.




Mosstime media