Politie Groningen

Persberichten zondag 21 augustus 2005

Provincie Groningen 21-08-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 10, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Aduard, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Grijpskerk, Friesestraatweg, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 430, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1230, aantal overtredingen: 36, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

Groningen: automobilist gewond na aanrijding
Bij een verkeersongeval op het Julianaplein is zaterdagavond een 55-jarige automobilist uit Oldehove gewond geraakt. Een 36-jarige Groninger wilde bij de kruising linksaf slaan richting het centrum, waar dit niet is toegestaan. Het slachtoffer, botste vervolgens met zijn auto tegen de Groninger. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept. Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man met harddrugs aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor overtreding van de opiumwet. Agenten wilden de fiets van de man controleren en vroegen naar zijn identiteitsbewijs. De man zei niets, verslikte zich en hoestte een bolletje harddrugs op. De verdachte had in totaal 3 gram aan harddrugs op zak. Hij is meegenomen naar het bureau. De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw aangehouden voor bekladding
De politie heeft zaterdagnacht in de Pelsterstraat een 19-jarige vrouw uit Groningen is op heterdaad betrapt toen zij een winkelmuur bekladde met een pen. Toen agenten haar om haar identiteitsbewijs vroegen, bleek ze deze niet bij zich te hebben. Hierop is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze is met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Groningen: automobilist onder invloed
Op het Damsterdiep in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 30-jarige Groninger aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens controle bleek de man alcohol te hebben gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hier werd bij de ademanalyse 1,0 promille alcohol in zijn bloed gemeten. De man is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: tractor kantelt: bestuurder licht gewond
Een 41-jarige tractorbestuurder uit Kolham is zaterdagmiddag op de Rijksweg West licht gewond geraakt nadat zijn oldtimer-tractor in een bocht kantelde. De tractor is vermoedelijk gekanteld, vanwege olie op de achterwielen. De man is met lichte verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: vrouw gewond na kop-staartbotsing
Bij een verkeersongeval aan de Navolaan in Stadskanaal is zaterdagmiddag een 47-jarige vrouw uit Nieuwe-Pekela gewond geraakt. De bestuurder van deze auto waarin zij meereed, de 49-jarige echtgenoot, sorteerde voor om linksaf het Grauwveen in te rijden. Hij moest het verkeer uit tegenovergestelde richting voorrang verlenen en dit werd niet gezien door hun achterligger. Deze werd bestuurd door een 30-jarige man uit Winschoten. De echtelieden kwamen door de aanrijding zes meter verderop tot stilstand. De vrouw werd met nekletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden afgesleept.

Finsterwolde: drie jongeren aangehouden voor vernieling bushokje De politie heeft zaterdagavond drie jongens van 16, 17 en 21 jaar, allen uit Finsterwolde, aangehouden voor vernieling van een bushokje aan de Hoofdweg in Finsterwolde. Getuigen zagen de jongeren het bushokje vernielen en omgooien en belden de politie. De 16-jarige en 21-jarige verdachten konden even verderop worden aangehouden. De 17-jarige verdachte werd even later bij zijn woning aangehouden. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau. De jongens zijn ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Leek: man bekeurd voor wildplassen tegen politiebureau
Een 53-jarige inwoner van Tolbert heeft zaterdagnacht aan de Lindensteinlaan een bekeuring gekregen voor wildplassen. Hij stond tegen het hek van het politiebureau in Leek te plassen, toen agenten net kwamen aanrijden. De man uit Tolbert werd meegenomen naar binnen. Hier kreeg hij een bekeuring voor wildplassen. De man kon daarna het politiebureau weer verlaten.

Scharmer: man gewond na aanrijding
Zaterdagavond is bij een verkeersongeval op de A7 bij Scharmer een 28-jarige automobilist gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een voor hem rijdende auto botste. Deze auto werd bestuurd door een 62-jarige vrouw uit Duitsland. Zij verklaarde dat zij 90 km/uur reed en dat zij plots van achteren werd aangereden. De vrouw raakte niet gewond; de veroorzaker van het ongeval wel. Hij is met hoofd- en buikletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is total-loss. Beide autos zijn afgesleept. De man is vermoedelijk door onoplettendheid achter op zijn voorgangster gebotst.

Uithuizermeeden: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 25-jarige man uit Uithuizermeeden is zaterdagavond op de Provincialeweg N363 zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man reed 136 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur. Agenten wisten de man staande te houden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.
Er volgen nog 2 berichten