Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Winkeldiefstal

Ondanks winkelverbod toch weer aanwezig

Almelo

Op zaterdag 20 augustus omstreeks 14.40 uur zag een personeelslid van een supermarkt aan de Bornsestraat een 63 jarige Almeloer in de winkel, terwijl deze man in verband met meerdere malen plegen van winkeldiefstal een winkelverbod had. De verdachte had een blikje bier bij zich en verkeerde sterk onder invloed van alcohol. De man werd door de politie aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De man is in eerste instantie ingesloten om te ontnuchteren. (05-105750)

Diefstal kabels

Twee verdachten op heterdaad betrapt door getuige

Hengelo

Op zaterdag 20 augustus omstreeks 20.20 uur zag een getuige dat twee mannen op een bedrijfsterrein aan de Tuindorpstraat in Hengelo bezig waren materiaal te verzamelen, kennelijk met de bedoeling dit weg te nemen. De getuige waarschuwde onmiddellijk de politie, die de twee mannen, een 30 en een 31 jarige Hengeloer, aantrof op het bedrijfsterrein. De beide mannen werden aangehouden. Er waren al enkel goederen klaar gelegd. De beide verdachten zijn ingesloten en een nader onderzoek volgt. (05-105864)

Mishandeling

Man wordt mishandeld. Omdat één van de verdachten over zijn voet was gestruikeld

Hengelo

Zondag 21 augustus wordt via een medewerker van een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein te Hengelo gemeld dat een 16 jarige jongen in het gezicht zou zijn geslagen door twee jongens. Het slachtoffer werd enige keren vol in zijn gezicht geslagen. Op aanwijzen van de getuigen werden de beide verdachten, een 17 en 18 jarige Hengeloer aangehouden. Zij verklaarden dat de aanleiding tot de mishandeling het feit was, dat één van hen was gestruikeld over de voet van het slachtoffer. Tegen de beide verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. Omstreeks 03.10 uur werd wederom gemeld dat bij het verlaten van een horecagelegenheid aan hetzelfde plein problemen waren ontstaan, waarbij een bezoeker door een 24 jarige Wierdenaar in het gezicht werd geslagen. Het slachtoffer werd hierbij gewond in het gelaat en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Ook deze verdachte werd aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-105952)

Bedreiging

Verdachte bedreigd horecamedewerker met de dood

Enschede

Een medewerker van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede meldt dat op zondag 21 augustus omstreeks 02.10 uur een man de medewerker had gedreigd dood te zullen maken. De verdachte werd in verband met eerdere problemen de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd. Op aanwijzen van de verdachte werd de verdachte, een 25 jarige Hengeloer, aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt. (05-105988)

Inbraak in woning
Getuigen horen gestommel en door alert reageren van getuigen wordt verdachte aangehouden
Hengelo
Op zondag 21 augustus omstreeks 04.00 uur horen getuigen lawaai in een woning aan de Beukweg te Hengelo. Het was de getuigen bekend dat de bewoners niet aanwezig waren en zij waarschuwden hierop onmiddellijk de politie. In de woning troffen de agenten een verdachte aan, een 22 jarige Hengeloer. De verdachte wilde bij het zien van de agenten de woning aan de voorzijde verlaten en liep hierbij de andere agenten in de armen. Hij had reeds enige goederen bij zich die hij uit de woning had weggenomen. Ook stond er computerapparatuur en audioapparatuur klaar om mee genomen te worden. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Een nader onderzoek volgt. (05-105960)

Doorrijden n aaanrijding

Deel van kenteken voldoende voor de opsporing van de verdachte

Enschede

Op zaterdag 20 augustus omstreeks 15.40 uur vond er een aanrijding plaats op de 2e Bothofdwarsstraat te Enschede. Getuigen hoorden de klap van de aanrijding en zagen dat een geparkeerde auto was aangereden door de bestuurder van een rode personenauto. Een deel van het kenteken van deze auto werd door hen herkend en door de politie Twente is hierop gerechercheerd. Op die manier werd de veroorzaker, een 21 jarige Enschedeer opgespoord en even later aangehouden in zijn woning. Zijn auto had schade aan de voorzijde. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. De geparkeerde auto werd licht beschadigd. (05-105806)

Verkeersongeval met letsel

Bestuurder personenauto laat voetgangers geen vrije doorgang op oversteekplaats

Nijverdal

Op zaterdag 20 augustus, omstreeks 12.20 uur willen een moeder en haar driejarig dochtertje de voetgangersoversteekplaats aan de Grotestraat in Nijverdal oversteken ter hoogte van de Parallelweg. Uit de richting van Wierden naderde een 41 jarige bestuurder van een auto met caravan. Verkeer uit tegenovergesteld richting brachten hun voertuig tot stilstand en vervolgens staken moeder en dochter de weg over. De 41 jarige bestuurder reed echter met onverminderde snelheid door en reed met de caravan tegen het 3 jarige meisje. Zij werd weggeslingerd en kwam op het wegdek terecht. Zij had een hoofdwond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Een nader onderzoek naar de aanrijding volgt. (05-105716)

Verkeersongeval met letsel

Bestuurder ziet auto over het hoofd

Holten

Een 57 jarige (Holten) bestuurder van een personenauto wil op zaterdag 20 augustus, omstreeks 13.50 uur, de kruising van de Langestraat met de Beusebergerweg oversteken en ziet daarbij een 20 jarige (Markelo) bestuurder van een personenauto over het hoofd. Deze man reed op de Beusebergerweg, een voorrangsweg. Door de aanrijding draait de auto van de 20 jarige enige keren om zijn as en komt vervolgens op de kop tot stilstand. Ondanks het feit dat de man geen gordel droeg kon hij de auto zonder letsel verlaten. De auto van de 57 jarige bestuurder komt tegen een boom tot stilstand. De echtgenote van de 57 jarige bestuurder, die achterin zat, werd gewond in het gezicht en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Beide auto's waren zwaar beschadigd en zijn weggesleept. (05-105760)

Aanrijding met letsel

Getuige verleent eerste hulp aan beknelde bestuurder

Oldenzaal

Op zaterdag 20 augustus, omstreeks 17.50 uur werd gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Schipleidelaan en de Oude Almeloseweg. Een 41 jarige (Deurningen) bestuurder van een personenauto zat bekneld in zijn voertuig. Een 27 jarige (Amstelveen) bestuurster van een personenauto wilde vanaf de Cato Elderinklaan de kruising met de Schipleidelaan recht oversteken in de richting van de Oude Almeloseweg. Zij zag pas op het laatst voor haar van rechts de auto van de 41 jarige. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de brandweer werd het 41 jarige slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij klaagde over pijn in zijn borst en nek en werd door een getuige stabiel gehouden, in afwachting van de komst van de hulpverleningsdiensten. (05-105856)

Diefstal auto

VW Golf voorzien van het kenteken 42 JV KV van bedrijfsterrein gestolen

Goor

Door een medewerker van een bedrijf aan de D.J. van Bunschotenstraat werd op zaterdag 20 augustus aangifte gedaan van het feit dat in de periode tussen 17 en 20 augustus een Volkswagen Golf TDI voorzien van het kenteken 42 JV KV van het bedrijfsterrein was gestolen. Het toegangshek van het terrein was wel gesloten maar niet afgesloten. Op zaterdag omstreeks 16.00 uur meldden getuigen dat deze auto aan de Lintveldebrink in Enschede zou staan. De auto werd hier inderdaad aangetroffen en is voor nader technisch onderzoek in beslaggenomen. (05-105756)

Bedrijfsinbraak

Kluis weggenomen

Enschede

Op zaterdag 20 augustus omstreeks 08.30 uur ontdekken medewerkers van een bedrijf aan de Langestraat in Enschede, dat er bij hen is ingebroken. Aan de achterzijde van het pand werd een raam opengebroken en vervolgens werd het gehele pand doorzocht door de inbreker(s). Uit het pand werd een kluis ontvreemd. De inhoud van de kluis is op dit moment nog niet bekend. De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Nader onderzoek volgt. (05-105645)

Diefstal uit schuur

Gereedschap en fiets weggenomen

Enschede

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 augustus werd een garage aan de van Heeksbleeklaan te Enschede opengebroken. De eigenaar, een 59 jarige Enschedeer zag bij onderzoek dat o.a. een zogenaamde van diktebank/schaafmachine, elektrisch gereedschap en een damesfiets weggenomen waren. De waarde van het weggenomen goed is niet bekend. De Enschedeer is reeds drie keer slachtoffer geworden van een inbraak in een periode van ca vier maanden. (05-105670)

Man bijna aangereden

Getuige probeert ruzie te sussen en wordt hierna bijna aangereden

Enschede

Een 24 jarige Enschedeer ziet op zondag 21 augustus omstreeks 04.45 uur dat twee personen met elkaar ruzie hebben op het Stationsplein te Enschede. Hij probeert de zaak te sussen en even later komt de bestuurder van een personenauto op hem inrijden. Door opzij te springen weet de man een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto rijdt met de voorzijde tegen een paaltje en gaat er vandoor. Agenten hebben enige goederen van de auto veilig gesteld. Op basis van het signalement is een nader onderzoek verricht. De verdachte is echter nog niet aangetroffen. De Enschedeer werd bij de actie licht gewond aan zijn been. (05-105980)

Veroorzaken overlast

Een verdachte aangehouden ivm niet voldoen aan vordering

Almelo

Zondag 21 augustus om 03.00 uur werd er geluidsoverlast gemeld bij de woningen aan de Sluitersveldssingel te Almelo. Agenten zien daar een groep van ca 20 luidruchtige en opgewonden personen staan. Op de balkons stonden enige omwonenden, die last hadden van het geproduceerde lawaai. Agenten sommeerden de mensen zich van de straat te verwijderen en zich rustig te houden. Het grote gros ging hierop weg. Eén man, een 21 jarige Almeloer wilde echter niet weg, ook niet na vordering. Hij werd vervolgens aangehouden. Dit ging met het nodige verzet gepaard, waarbij de agenten enig geweld hebben toegepast. De verdachte probeerde tijdens de worsteling het pistool van één der agenten te pakken. Dit werd voorkomen. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgenmaakt.

Aaanrijding met letsel

Technische staat voertuig aanleiding tot de aanrijding

Enschede

Op zaterdag 20 augustus, omstreeks 19.50 uur reed een 65 jarige vrouw over de Knalhutteweg, richting Duitse grens. Getuigen hoorden een knal en zagen dat de door de vrouw bestuurde auto onbestuurbaar werd en vervolgens tot stilstand kwam tegen een boom. De vrouw kon eigener beweging uit de auto komen en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek van de auto bleek dat de rechterwielophanging door roest was afgebroken en dat daardoor de auto onbestuurbaar werd. Het kentekenbewijs is in beslaggenomen. (05-105877)

Naam Harrie Holslag.: 053-4555588


---- --