Gemeente Thorn


Ontslag als burgemeester van Thorn

Vorige week maandag, 22 augustus 2005 heb ik Hare Majesteit de Koningin gevraagd mij eervol ontslag te verlenen als burgemeester van Thorn.
In overleg met de gouverneur kon ik dit besluit niet eerder dan dinsdag 23 augustus openbaar maken. Na grondige afweging heb ik besloten met ingang van die datum gebruik te maken van de flexibele pensioen uittredingsregeling (FPU) van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Intussen ben ik 62 jaar, en op 1 september a.s. ben ik 40 jaar in overheidsdienst.
Naar het er thans naar uitziet zal de FPU-regeling per 1 januari 2006 worden opgeheven en worden vervangen door een regeling die voor mijn rechtspositie nadelige gevolgen kan hebben. Het ABP kan geen garantie geven dat deze positie hetzelfde blijft. Op grond van de wet is het niet mogelijk compenserende financiële voorzieningen te treffen, dan wel tot het moment van de herindeling als waarnemer in dezelfde gemeente te worden benoemd. Het besluit om ontslag te vragen is voor mij niet gemakkelijk geweest en heeft mij emotioneel veel moeite gekost. Ofschoon ik daar te zijner tijd nog op zal terugkomen, dank ik U nu reeds voor de prettige en constructieve kontakten, die ik met velen van U gedurende de afgelopen 8 jaar had en voor het in mij gestelde vertouwen.
Ik heb geprobeerd de functie van burgemeester naar beste vermogen te vervullen.

T.F.M. Rongen
burgemeester van Thorn.