Rechtbank Zutphen


Gerechtsgebouw Zutphen scherpt beveiliging aan

Zutphen, 29 juli 2005 - Met ingang van 22 augustus 2005 (week 34) is het gerechtsgebouw Zutphen voorzien van een detectievoorziening bestaande uit een detectiepoort en bagage scanstraat, waarmee de veiligheid voor bezoekers en medewerkers wordt vergroot. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het landelijke advies van de Raad voor de Rechtspraak en het College van Procureurs-Generaal om alle gerechtsgebouwen te voorzien van een detectievoorziening, waarbij detectie zo dicht mogelijk bij de hoofdingang plaatsvindt.

Voor wie?
De detectie is verplicht voor alle bezoekers. Wanneer men niet bereid is mee te werken aan detectieprocedure wordt de toegang tot het gerechtsgebouw ontzegd. Naar verwachting zal de invoering van de detectievoorziening niet leiden tot ernstige vertragingen. Het blijft echter mogelijk dat u als bezoeker van het gerechtsgebouw vertraging oploopt. Houdt u hier rekening mee wanneer u het gerechtsgebouw wilt bezoeken.

De professionele bezoekers van het gerechtsgebouw zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de invoering van de detectievoorziening.

De detectievoorziening
De detectievoorziening wordt geplaatst in de centrale hal van het gerechtsgebouw en betreft een tijdelijke opstelling. Op dit moment zijn plannen in ontwikkeling om medio 2007 in het gerechtsgebouw Zutphen te komen tot een permanente opstelling.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 29 juli 2005 Naar boven