Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 11 augustus
Burgemeester Rombouts opent Nationale Zwemvierdaagse in Sportiom Flinke bijdrage van BZV aan 'Alle baantjes helpen'

In Sportiom, hét multifunctionele sportcomplex van 's-Hertogenbosch, vindt van 22 tot en met 25 augustus de Nationale Zwemvierdaagse plaats. Het is de 35e keer dat de zwemvierdaagse wordt gehouden. Daarom zal Burgemeester Rombouts op maandag 22 augustus om 19.00 uur de opening verzorgen. Deelnemers zwemmen de baantjes niet voor niets. Naast een mooie medaille zwemt ook iedereen voor het goede doel. Tijdens de Nationale Zwemvierdaagse zamelen deelnemers geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De BZV (Bossche Zwem Vereniging) heeft laten weten met 25 deelnemers in 4 avonden 10 kilometer te zwemmen. Zij laten zich sponsoren door familie en vrienden. Na afloop is zwemmen in subtropisch zwembad 'Paradise Bay' voor deelnemers geheel gratis. Dit jaar vinden er naast zwemmen ook diverse andere leuke activiteiten plaats. Elke avond is er disco en live muziek en op donderdag 25 augustus is er een grote tombola met leuke prijzen. De opbrengst van de loten gaat uiteraard naar het goede doel.

Sportiviteit en plezier

De Nationale Zwemvierdaagse in Sportiom, van 22 tot en met 25 augustus, wordt spectaculair. Tussen 19.00 en 21.00 uur zwemmen deelnemers elke avond 250 of 500 meter. Daarnaast nemen zij deel aan leuke activiteiten die zowel in als rondom het zwembad worden georganiseerd. Dagelijks is er disco en live muziek en kan men na afloop van de zwemvierdaagse gratis zwemmen in subtropisch zwembad 'Paradise Bay' in Sportiom. Op donderdag 25 augustus is er een grote tombola met leuke prijzen. De opbrengst van de loten gaat uiteraard naar het goede doel.

Ronald McDonald Kinderfonds

Door deel te nemen aan de zwemvierdaagse zamelt de deelnemer geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Jaarlijks worden veel kinderen met ernstige aandoeningen opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij de Ronald McDonald huizen kunnen ouders van ernstig zieke kinderen met hun gezin dichtbij hun zieke kind zijn. Voor deze huizen is veel geld nodig, vandaar dat Sportiom de actie 'Alle baantjes helpen' van harte aanmoedigt. Wie baantjes zwemt voor het goede doel ontvangt tevens een leuke attentie van de K.N.Z.B, de initiatiefnemers van de Nationale zwemvierdaagse.

Alle baantjes helpen

Iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma A kan deelnemen aan de zwemvierdaagse. Bij de receptie van Sportiom kunnen geïnteresseerden deelnemerskaarten aanschaffen. Het is de bedoeling dat deelnemers zich laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Sportiom zorgt dan dat het geld ten goede komt aan het Ronald McDonald kinderfonds.

Deelnemerskosten
Bij voorinschrijving betalen deelnemers ¤6,50 en bij inschrijving op 22 augustus betalen deelnemers ¤7,-

Sportiom

Sportiom is hét meest complete sportcentrum van 's-Hertogenbosch en omgeving. In dit 22.000 m2 tellende sport- en vrijetijdscentrum is een unieke combinatie te vinden van schaatsbanen, zwembaden, een sporthal, een hypermoderne fitnessafdeling met sauna, squashbanen en diverse horecagelegenheden. Sportiom heeft diverse zwembaden. Naast het subtropische zwemparadijs met Hawaïaanse sferen, zijn er een 25 meter bad en speciale doelgroepbaden. Uniek is ook de schaatsbaan die er uitziet als een dichtgevroren poolhaven. Op deze ijsbaan kan de bezoeker door grotten schaatsen en af en toe dwarrelen er zelfs sneeuwvlokken naar beneden. Sportiom biedt tevens diverse lessen voor bijna iedere doelgroep in aquasporten, schaatsen, fitness en bewegen.

Voor meer informatie kan men bellen met: 073-6464646/073-6464680 of kijken op www.sportiom.nl

Noot voor de redactie (