Universiteit van Tilburg

330 buitenlandse studenten verkennen Tilburg

Welcome week maakt internationale student wegwijs

De Universiteit van Tilburg kent een groeiend aantal buitenlandse studenten. Van 22 t/m 26 augustus krijgen nieuwkomers een warm onthaal tijdens de Welcome Week. Meer dan 300 studenten uit allerlei landen maken dan kennis met Tilburg en Nederland. Ze leren onder andere een fietsband te plakken.

Om buitenlandse studenten zich snel te laten thuis voelen in hun nieuwe stad is er dit jaar de Welcome Week. Internationale studenten zullen een week lang Tilburg verkennen of ze nu één semester in Tilburg zullen studeren of een volledige opleiding gaan volgen. De Welcome Week is ontstaan door samenvoeging van verschillende Tilburgse kennismakingsinitiatieven voor buitenlandse studenten.

Stadstour
Vanaf 18 augustus worden aankomende studenten opgehaald bij Station Tilburg en naar de campus vergezeld om vervolgens met de shuttle-service naar hun nieuwe woning gebracht te worden. Op maandag 22 augustus is er tijd voor onderlinge kennismaking, informatie over immigratiezaken, een rondleiding over campus en een informatiemarkt. De daaropvolgende dagen zijn gevuld met informatieve, sportieve en sociaal-culturele activiteiten. Zo kunnen de studenten zich inschrijven voor cursussen, kennismaken met hun coördinator of studieadviseur en de internationale studentenverenigingen leren kennen. Er is een filmavond, een sportavond en een stadstour door Tilburg. Tijdens de Dutch Morning op vrijdagochtend 26 augustus is er een workshop over de Nederlandse taal, een workshop over Cultural differences in communication, en kunnen studenten leren hoe een fietsband geplakt wordt en Nederlandse gerechten proeven. De Welcome Week wordt georganiseerd door medewerkers van de universiteit en (bestuurs)leden van het Erasmus Student Network (ESN) en het Mentoraat Aktiviteiten Kommissie (MAK).
Noot voor de pers De Welcome Week vindt plaats van 22-26 augustus op de Campus van de Universiteit van Tilburg en op diverse locaties in de stad. Het programma is te raadplegen via: www.uvt.nl/welcomeweek/. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lisette Hegge, coördinator uitwisselingsstudenten Studenten Advies Bureau en voorzitter van werkgroep Welcome Week, tel: 013 466 3076, e-mail: lisette.hegge@uvt.nl