Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

1dc8c24.gif

Edwin Tromp (Talpa) spreekt op spreekt op ANMI Summer School

Digitale bewegingen die je raken

Het Amsterdam New Media Institute (ANMI) organiseert dit jaar haar tweede Summer School. Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus vinden in het het World Trade Centre (WTC) in Amsterdam meer dan twintig cursussen plaats over alle aspecten van de nieuwe media. Journalisten kunnen hier gratis aan deelnemen. De publiekslezingen tijdens de ANMI Summer School zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Een greep uit het cursusprogramma:

· Bewegingen die je raken

Welke rol spelen bewegingen in verschillende filmgenres? Aan de hand van experimenten wordt de invloed van de vijf belangrijkste bewegingsparameters onderzocht, onder meer door kijkers gemanipuleerde filmbeelden en abstracte animaties te laten beoordelen. Valentijn Visch, promovendus Algemene Culturele Wetenschappen aan de faculteit der Letteren van de VU, is een van de sprekers. Voorbeelden uit films, commercials, animaties, maar ook cognitieve perceptie en genretheorie in non-fictie, drama, actie en komedie, maken deel uit van de cursus.

· Verkoop méér via internet

Verkoop via internet valt niet mee: veel organisaties worstelen met de vraag hoe de website hieraan effectief kan bijdragen. Marketeers ontbreekt het aan technische kennis om wensen van de klant te vertalen in websitedesign; bij websitebouwers is wel IT-kennis aanwezig, maar vindt geen vertaling naar marketingdoeleinden plaats. Onderzoek dat sinds 1996 aan de Vrije Universiteit wordt uitgevoerd, laat zien dat de oplossing kan liggen in het klantgericht inzetten van de websitecontent en -design, met name om het besluitvormingsproces van de klant te ondersteunen. De cursus geeft een overzicht van maatregelen om online verkoop te stimuleren.

· Mob-tagging: collectieve intelligentie door uitwisseling metadata?

Voor welk type informatie heeft mob-tagging interessante eigenschappen, ten opzicht van meer georganiseerde informatiestructuren? En voor welke gebruikers zijn die eigenschappen interessant? Voor welke doeleinden zijn aanpassingen te bedenken die de voordelen van mob-tagging versterken en nadelen verminderen? Vooraanstaande makers en denkers presenteren in deze workshop een aantal casussen en gaan hierover in discussie. Ook het publiek kan casussen voorleggen.

De ANMI Summer School start de publiekslezingen op maandag 22 augustus exclusief en met internationale allure. Madanmohar Rao, expert op het gebied van mobiele toepassingen in Azië en onder andere auteur van Asia Unplugged, bijt het spits af met een presentatie over de nieuwe-mediaontwikkelingen in Azië. Euro Beinat, directeur van het Spatial Information Lab van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en directeur van GeoDan, leverancier van location based services, belicht het Nederlandse en Europese perspectief.

Ook op woensdag 25 augustus vindt een publiekslezing plaats. Michiel Buitenlaar (senior vice-president Consumer bij KPN) en Edwin Tromp (directeur Cross Media van Talpa) gaan in discussie over convergentie van televisie en internet. Buitenlaar vertelt over de strategie van KPN, ten aanzien van distributie van tv-signalen over het Internet; Tromp laat zien hoe Talpa het samengaan van televisie en internet gebruikt om nieuwe media-mogelijkheden te creëren.

Het Amsterdam New Media Institute bundelt kennis over nieuwe-mediaontwikkelingen uit verschillende sectoren en instellingen en zorgt voor informatieoverdracht tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden. Dat is ook het doel van de ANMI Summer School. Bij de organisatie van de ANMI Summer School zijn betrokken: Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Waag Society, Mediamatic, Virtueel Platform en Syntens.



Vrije Universiteit Amsterdam