Gemeente Tilburg

05430OWT

Datum
15 augustus 2005

Werkzaamheden Jozef Israëlsstraat Tilburg

Op maandag 22 augustus 2005 wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met werkzaamheden in de Jozef Israëlsstraat. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer elf weken.

Inhoud werkzaamheden

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

. Vervangen van de hoofdriolering in het gedeelte Korenbloemstraat - Gebr. Van Eyckstraat. Hierbij wordt het huidige gemengde rioolstelsel vervangen door een duurzaam gescheiden rioolstelsel en worden alle afwateringskolken vervangen. Dit houdt in dat er twee hoofdriolen worden aangelegd: één voor het vuilwater en één voor de afwateringskolken van de rijbaan en de regenpijpen van de aangrenzende woningen. Ook worden in dit gedeelte van de straat de rioolhuisaansluitingen vervangen. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de perceelsgrens tot aan het hoofdriool in de straat. Het gedeelte op particulier terrein wordt dus niet meegenomen. Voor eigenaren van een woning die nog niet is aangesloten op het hoofdriool, staat verderop in deze brief een belangrijke mededeling.
. Herbestraten van de trottoirs, parkeerplaatsen en de rijbaan in de gehele Jozef Israëlsstraat. Hierbij wordt het huidige holle wegprofiel veranderd in een bol wegprofiel. Ook worden alle kolkaansluitingen en afwateringskolken vervangen.

Voordat deze werkzaamheden starten gaat de Tilburgsche Waterleiding Maatschappij (TWM) op de kruising met de Gebr. Van Eyckstraat een waterleiding verleggen. Voor vragen over de werkzaamheden van de TWM kunt u op werkdagen contact opnemen via telefoonnummer 5840400.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd:

Fase 1: kruising Gebr. Van Eyckstraat: verleggen waterleiding TWM

Tijdsplanning : van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 2 september.

Fase 2: gedeelte Korenbloemstraat - Gebr. Van Eyckstraat: rioolvervanging Tijdsplanning: van maandag 5 september tot en met vrijdag 7 oktober.

Fase 3: gedeelte Gebr. Van Eyckstraat - Jan Tooropstraat: herbestraten

Tijdsplanning: van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 21 oktober.

Fase 4: gedeelte Jan Tooropstraat - Diepenstraat: herbestraten Tijdsplanning: van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 4 november.

Slecht weer kan leiden tot wijzigingen in de planning.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Fase 1: kruising Gebr. Van Eyckstraat: verleggen waterleiding TWM

Jozef Israëlsstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Het éénrichtingsverkeer in de Gebr. Van Eyckstraat, Vincent van Goghstraat en de Jan Tooropstraat wordt tijdelijk opgeheven.

Fase 2: gedeelte Korenbloemstraat - Gebr. Van Eyckstraat: rioolvervanging Jozef Israëlsstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werkzaamheden op de kruising met de Gebr. Van Eyckstraat zijn de verkeersmaatregelen hetzelfde als bij fase 1. Op het moment dat de Korenbloemstraat tijdelijk is afgesloten, wordt het doorgaand verkeer omgeleid. Komende vanaf de Laarstraat is er een omleiding via de Diepenstraat en de Henriëtte Ronnerstraat. Verkeer vanaf de Korvelseweg wordt omgeleid via het Korvelplein, Berkdijksestraat en de Ringbaan West. Verkeer komende vanuit het noorden in de Korenbloemstraat, wordt omgeleid via de Ruysdaelstraat en de Diepenstraat. Verkeer vanaf de Ringbaan West wordt omgeleid via de Berkdijksestraat en het Korvelplein.

Fase 3: gedeelte Gebr. Van Eyckstraat - Jan Tooropstraat: herbestraten

Jozef Israëlsstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer.

Fase 4: gedeelte Jan Tooropstraat - Diepenstraat: herbestraten Jozef Israëlsstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Het éénrichtingsverkeer op het gedeelte tussen de Gebr. Van Eyckstraat en de Jan Tooropstraat wordt tijdelijk gewijzigd. Op het moment dat de werkzaamheden aansluitend op de Diepenstraat worden uitgevoerd, wordt in deze straat een halve rijbaan afgezet.

Mogelijke overlast

. Woningen in de betreffende straten kunnen op bepaalde momenten minder goed bereikbaar zijn.
. Op het moment dat de werkzaamheden aan de riolering worden uitgevoerd, kunt u uw afvalwater (douche, wastafels, wasmachine etc.) tijdelijk minder goed lozen.
. Mogelijke geluidsoverlast door af- en aanvoer van materialen en machines.
. Tijdens de werkzaamheden dient u uw container (papiercontainer en duobak) op een andere locatie aan te bieden. Deze locatie moet buiten de wegafzetting zijn en moet goed bereikbaar zijn over verharde wegen. De ophaaldag blijft ongewijzigd. Het BAT vraagt u de containers zoveel mogelijk groepsgewijs aan te bieden. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Gertjan Bax, civieltechnisch toezichthouder. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 09.

Hebt u nog geen huisaansluiting op het riool?

Dan is het verstandig nu een aansluiting op het hoofdriool aan te vragen. Sinds 1 maart 2002 is het wettelijk verplicht om panden, waarvan de afstand tussen de woning en het gemeentelijke hoofdriool minder dan 40 meter bedraagt, aan te sluiten. Omdat de straat tijdens het werk toch open ligt, geeft de gemeente een subsidie van 50% en kan een rioolhuisaansluiting dus voor de helft van het gebruikelijke tarief worden aangebracht.

Let wel: het gaat om het gedeelte van de rioolhuisaansluiting dat in het openbaar gebied ligt. Voor de aansluiting van het gedeelte tussen de woning en de grens van het openbaar gebied moet u zelf zorgen.

Wilt u gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling of hebt u daarover vragen? Neem dan voor 29 augustus contact op met Jan Janssens, afdeling Realisatie Infrastructuur, Openbare Werken Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 540 83 96.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken via: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --