Gemeente Den Haag

augustus 2005
Start voorbereiding asfalteren Benoordenhoutseweg (16 augustus)

Vanaf maandag 22 augustus a.s. beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de asfaltering van de hoofdrijbaan en de parallelbaan van de Benoordenhoutseweg, richting stad. Het gedeelte van de Benoordenhoutseweg dat nieuw asfalt krijgt, ligt tussen de Leidsestraatweg en de Hart Nibbrigkade nabij het Willem Witsenplein. Van de parallelbaan wordt het gedeelte tussen de Laan van Clingendael en de Hart Nibbrigkade aangepakt. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden is de rijweg niet afgesloten, maar tussen de spitsen wel versmald tot twee smallere rijstroken. Ook de parallelweg wordt versmald. De voorbereidende werkzaamheden duren tot en met 13 oktober. Aansluitend vindt de asfaltering plaats.
Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zijn de werkzaamheden maandagochtend 17 oktober gereed.

Onderhoud
Dat het asfalt op de Benoordenhoutseweg dringend aan groot onderhoud toe is, is te zien aan de diepe sporen in het asfalt en de losse steentjes. Door het asfalt nu te vervangen, wordt de veiligheid en het comfort van de weggebruiker weer voor jaren gewaarborgd.

Werkzaamheden aan de hoofdrijbaan
De voorbereidende werkzaamheden aan de hoofdrijbaan beginnen op maandag 22 augustus en duren tot en met donderdag 13 oktober 2005. Er wordt dan gewerkt aan de trottoirbanden en de goten langs het asfalt. De rijweg wordt hiervoor niet afgesloten, maar tussen de spitsen wel versmald tot twee smallere rijstroken. Automobilisten moeten hier dan ook rekening houden met enig oponthoud. In de ochtend- en de avondspits is de gewone breedte van de weg beschikbaar voor het verkeer.

Werkzaamheden aan de parallelrijbaan
Van de parallelbaan wordt het gedeelte tussen de Laan van Clingendael en de Hart Nibbrigkade aangepakt. Ook hier vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats tussen maandag 22 augustus en donderdag 13 oktober. Dan worden de trottoirs en de parkeervakken van de parallelbaan opnieuw bestraat. Ook de parallelbaan wordt hier niet voor afgesloten, maar wel versmald. De woningen blijven voor voetgangers altijd bereikbaar. De parkeervakken zijn echter in delen niet beschikbaar.

Afsluitingen
Het asfalteren van de hoofdrijbaan en de parallelbaan gebeurt van vrijdag 14 oktober 09.30 uur tot en met maandagochtend 17 oktober a.s. Vanaf vrijdag 14 oktober 20.00 uur is de Benoordenhoutseweg afgesloten voor al het verkeer richting stad. Openstelling van de weg staat gepland voor maandagochtend 17 oktober 06.00 uur. Autoverkeer op de A44/N44 richting stad wordt bij de N14/Landscheidingsweg omgeleid. Het autoverkeer dat de stad uit gaat, kan tijdens de asfaltering ongehinderd doorgang vinden.

Meer informatie
De meest recente informatie over de werkzaamheden aan de Benoordenhoutseweg en over de omleidingsroute is te vinden op de website www.denhaag.nl/benoordenhoutseweg.