Digitale Gemeente Houten

Rondweg Noord tussen Utrechtseweg en De Hoeve afgesloten

dinsdag 16 augustus 2005 - Bron: Gemeente Houten

De tweede fase van de wegwerkzaamheden aan de noordelijke Rondweg start op maandag 22 augustus. Op Rondweg Noord tussen de Utrechtseweg en De Hoeve wordt een nieuwe asfaltdeklaag, een nieuwe afslag, led-verlichting, reflecterende belijning en vluchtheuvels aangebracht. Op de kruising van de Rondweg met de inprikker De Hoeve wordt het verkeerslicht vervangen.

Helaas brengen deze ingrijpende werkzaamheden overlast met zich mee. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken adviseert de gemeente de volgende alternatieve routes.

Omleidingen woonwijk De Gaarden
Inrijden van de woonwijk De Gaarden is mogelijk via De Borch, De Riddersborch, De Troubadoursborch via De Moerbeigaarde. Voor het verlaten van de woonwijk is de Rondweg te bereiken via De Moerbeigaarde, De Hofmeiersborch, De Riddersborch en De Borch. Op de kruising van de Rondweg en De Borch is rechtsafslaan alleen mogelijk voor verkeer richting Utrecht. Voor het verkeer richting Houten centrum dienen bewoners om te rijden via De Koppeling.

Omleidingen woonwijk De Hoeven
Bewoners in de woonwijk De Hoeven kunnen hun wijk op de gebruikelijke manier uitrijden via De Hoeve. Op de kruising met de Rondweg kan men alleen rechtsaf. Voor het bereiken van de Utrechtseweg of De Staart moet het verkeer omrijden via De Koppeling.

Bereikbaarheid kerk, tuinarchitectuurcentrum, begraafplaats en sportpark
Voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de Molukse Kerk, het tuinarchitectuurcentrum Makeblijde, de begraafplaats en het sportpark Oude Wulven SV Houten komt er een nieuwe afslag naar links op de Rondweg richting Oud Wulfseweg. Tijdens het aanleggen van deze afslag en de overige werkzaamheden zijn de Molukse kerk, het tuinarchitectuurcentrum Makeblijde, de begraafplaats en het sportpark Oude Wulven SV Houten tijdelijk te bereiken door de openstelling van het fietspad in het verlengde van de Oud Wulfseweg. Om dit fietspad te bereiken, kan men de parallelweg van de Utrechtseweg nemen ter hoogte van de Elzenkade/ afslag plantenkwekerij Jongerius. Deze weg is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer waar een maximumlimiet geldt van 30 kilometer per uur.

Tijdelijke busroute van de lijnen 247 en 281
De buslijnen 247 en 281 rijden gedurende de werkzaamheden aan de Rondweg van
22 augustus tot 5 september een andere route. De bussen rijden over de Rondweg Zuid om vervolgens via De Koppeling, De Molen langs Houten NS te rijden tot het einde van De Spoorhaag. Op De Spoorhaag draaien de bussen en rijden weer langs Houten NS. De bus rijdt tot aan de rotonde De Koppeling / De Molen om vervolgens rechtsaf De Koppeling op te gaan, onder het spoorviaduct door in de richting van de Rondweg West. Lijn 247 rijdt tot aan De Meidoornkade weer de normale route en lijn 281 rijdt via De Utrechtseweg weer de normale route.

De bushaltes
Door de afronding van de eerste fase van de werkzaamheden aan de Rondweg tussen De Staart en De Hoeve zijn de bushalte bij De Veste (lijn 247 en 281) en bij De Borch (lijn 281) weer bereikbaar. De haltes op De Haag, De Wulven en De Borch ( lijn 247 ) komen hierbij te vervallen en men wordt verwezen naar de bushalte op De Spoorhaag.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).