Start verkiezingscampagne Bemoei je met water (18-08-2005)

start verkiezingscampagne `Bemoei je met water' website en verkiezingstelefoon in werking gesteld

Inwoners van het rivierengebied kunnen komend najaar hun stem uitbrengen voor een nieuw algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Hiervoor zijn 37 bestuursleden nodig. Deze website is uitgebreid met alle informatie over de verkiezingen en de (gratis) verkiezingstelefoon 0800-8822111 is opengesteld. Via deze lijn kunnen vragen over de verkiezingen 24 uur per dag, 7 dagen per week gesteld worden.

Met de slogan `Bemoei je met water' roept het waterschap mensen op om zich kandidaat te stellen én te gaan stemmen. Iedereen heeft immers met water te maken! Het afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt schoongemaakt in de zuiveringsinstallaties. Veel mensen besteden hun vrije tijd op of langs het water. En de rivierdijken beschermen bewoners tegen hoog rivierwater.

De aandacht in de campagne richt zich in eerste instantie op het werven van kandidaten voor het bestuur. Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich kandidaat stellen. Geïnteresseerden kunnen een informatiepakket opvragen. Verspreid over het gebied zijn er informatieavonden voor personen die overwegen zich kandidaat te stellen:

* 22 augustus, Hotel Restaurant De Koppelpaarden in Dussen;
* 25 augustus, Hotel Café Restaurant De Vereniging in Elst;
* 30 augustus, De Til in Giessenburg;

* 1 september, kantoor Waterschap Rivierenland, Westluidensestraat 46 in Tiel.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

De schriftelijke verkiezingen vinden plaats in de periode van 25 oktober tot 15 november 2005. Iedereen ontvangt tijdig per post het stembiljet, informatie, een overzicht van de kandidaten en een instructie hoe het stemmen in zijn werk gaat.