Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2

19 augustus 2005

Nieuwe CD Rolling Stones 'A Bigger Bang' als eerste op Radio 2

Interview Keith Richards en Mick Jagger maandag 22 augustus bij Schiffers.FM (Avro)

Drie nummers van de nieuwe CD A Bigger Bang van de Rolling Stones zijn op vrijdag 26 augustus al te horen in Schiffers.FM op Radio 2 (14.00-17.00 uur). De zender heeft hiermee de wereldprimeur. Het album ligt op 6 september in de winkels. Op maandag 22 augustus zendt Schiffers.FM al een interview uit met Keith Richards en Mick Jagger, dat presentator Hans Schiffers eerder deze maand had met het tweetal.

De nieuwe CD is voor een groot deel het resultaat van een samenwerking tussen Mick Jagger en Keith Richards die hechter was dan ooit. De ziekte van Charlie Watts bracht hen dichter bij elkaar, zo zeiden Jagger en Richards in het interview dat Hans Schiffers onlangs met hen had. Het vraaggesprek wordt uitgezonden op maandag 22 augustus in het AVRO-programma Schiffers.FM op Radio 2. Samen speelden ze het grootste deel van alle partijen in, met Mick Jagger op drums en Keith Richard op gitaar en basgitaar. Charlie Watts en Ron Wood verzorgden later enkele partijen.

Maandag 29 augustus presenteert Radio 2 de wereldprimeur van de gehele CD A Bigger Bang . Het album is de hele week Radio 2 CD.

In het kader van het Radio 2 Zomerfestival zendt Radio 2 bovendien op vrijdag 26 augustus van 22.00 tot 23.00 uur het concert uit dat de Rolling Stones gaven op 26 augustus 1998 in het Olympiastadion in Berlijn. Het optreden maakte deel uit van de Bridges Over Babylon Tour, waarbij de band ook Amsterdam aandeed.

----------