Gemeente Voorschoten

Persberichten - Start plaatsing ondergrondse containers Uitgebracht op: vrijdag 19 augustus 2005

De gemeente Voorschoten plaatst tussen 22 augustus 2005 en eind oktober op 30 locaties ongeveer 60 ondergrondse containers voor glas, papier en textiel. In de week van 22 tot 26 augustus is de Vlietwijk aan de beurt. De week daarop, van 29 augustus tot 1 september, wordt gewerkt in Noord Hofland en in de week van 5 tot 9 september in de wijk Adegeest.

Met het plaatsen van de ondergrondse containers wordt zowel het aantal glas- en papierbakken hoger en de spreiding over de gemeente beter. De gemeente verwacht dan ook dat de gescheiden inzameling van glas en papier zal verbeteren. Bovendien komt er nu spoedig een einde aan het ontsierende beeld van de bovengrondse containers.

Direct na de plaatsing kunnen de nieuwe containers nog niet gebruikt worden omdat ze zijn afgesloten met een slot. Na de technische goedkeuring van de containers zullen de containers geopend worden en kunnen ze worden gebruikt. Dit zal in de regel maximaal een week na de plaatsing zijn. De bovengrondse containers blijven nog ongeveer een week staan en worden dan afgevoerd.

Hoewel de gemeente zo veel mogelijk tracht hinder te voorkomen, kan bij de containerlocaties enige hinder ontstaan door de graafwerkzaamheden. Per locatie zal dit een of twee dagen zijn.

In verband met het transport van vrijkomende grond naar het Sint Nicolaespad zal het fietspad aan het Sint Nicolaespad nabij de Keerhoeve voorzien worden van rijplaten. De doorgang van (brom-)fietsers en voetgangers blijft mogelijk. Het verkeer wordt geregeld via borden. De gemeente tracht de overlast vanzelfsprekend tot een minimum te beperken.


- einde bericht -