Partij van de Arbeid


Den Haag, 19 augustus 2005


Lia Roefs brengt bezoek aan KLPD in Driebergen


PvdA Tweede-Kamerlid Lia Roefs is woordvoerder monumentenzorg, bodemsanering en verkeersveiligheid. Zij brengt op maandag 22 augustus een werkbezoek aan de KLPD, dienst verkeerspolitie te Driebergen.


Om 09.00 uur wordt Lia Roefs ontvangen op de Hoofdstraat 54 in Driebergen. Hierna volgen een aantal presentaties over de KLPD, DVP en IM-management. Aansluitend zullen er rondleidingen zijn langs de 112-centrale en de meldkamer. Als afsluiting van het programma rijdt Lia Roefs vanaf 14:00 uur mee met een VROS -auto om het verkeer vanuit een andere invalshoek te bekijken. (VROS = Video Registratie Onopvallende Surveillance)


Lia Roefs: De Verkeerspolitie is een spin in het web wat betreft het verkeer in Nederland. Bij deze instantie komen allerlei facetten van de verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming in Nederland aan de orde.


Verkeersveiligheid staat hoog op de politieke agenda volgens Lia Roefs: Iedereen is tegenwoordig verkeersdeelnemer en iedereen wil veilig en vlot van A naar B . Ze vervolgt:


Ik heb me voorgenomen om komend jaar veel betrokken instanties te bezoeken, want op


deze manier krijg ik een goed en actueel overzicht van de praktijk. Het belooft dan ook een leerzame dag te worden: Uit rapporten haal je niet wat er allemaal nodig is om het verkeer


24 uur per dag in goede banen te leiden.


Tijdens het reces in de zomer gaan de PvdA-kamerleden altijd op stages en werkbezoeken


in het land. Op deze manier kunnen zij als kamerleden met experts uit verschillende vakgebieden van gedachten te wisselen.