Gemeente Enschede


Enschede,

vrijdag 19-08-2005


Enschede, 17 augustus 2005

Reconstructie kruispunt Usselerrondweg / Afinkstraat werkzaamheden tot begin november

Maandag 22 augustus begint de reconstructie van kruispunt Usselerrondweg / Afinkstraat. Omdat dit kruispunt een belangrijk verkeersknooppunt is, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd om zo de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. De reconstructie van het kruispunt is nodig omdat er een nieuwe aansluiting komt op het toekomstige bedrijvenpark Josink Es.

De uitvoering van de reconstructie gebeurt in drie fasen. Tijdens de eerste fase wordt één weggedeelte voor het verkeer afgesloten. Door middel van verkeerslichten blijft het voor gemotoriseerd verkeer mogelijk om zowel vanaf de Haaksbergerstraat richting de Westerval te rijden als de andere kant op. Fase 1 duurt ongeveer 3 weken.

Tijdens fase 2 wordt de Usselerrondweg geheel afgesloten voor verkeer vanuit de richting Haaksbergerstraat. Doorgaand verkeer wordt via de singel (Haaksbergerstraat, Pathmossingel, Westerval) omgeleid. Komend vanaf de kant van de Westerval blijft de Usselerrondweg beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Rond ongeveer 24 oktober wordt begonnen met fase 3, waarbij de Usselerrondweg vanuit beide richtingen afgesloten is. Deze afsluiting duurt ongeveer twee weken. Verkeer wordt omgeleid via de Westerval, Pathmossingel en Haaksbergerstraat.

Tijdens fase 1 en 2 blijft het voor fietsers mogelijk om via de Usselerrondweg te gaan. Gelijktijdig met de reconstructie van het kruispunt Usselerrondweg / Afinkstraat worden werkzaamheden uitgevoerd in de Bruggertstraat.

Volgens de planning kan het verkeer vanaf begin november weer gebruik maken van de Usselerrondweg.

Met 154.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Oost-Nederland. Grootstedelijke voorzieningen voor winkelen, cultuur, sport en onderwijs, en een volledig vernieuwd stadshart, maken studentenstad Enschede tot centrum van de Nederlands-Duitse euregio. Stad Enschede speelt een vooraanstaande rol op het gebied van medische technologie. In 2003 werd woonstad Enschede uitgeroepen tot 'Groenste stad van Nederland'. Ontdek Stad Enschede op www.kleurdestad.nl.

Open Reconstructie Usselerrondweg.pdf in nieuw window Reconstructie Usselerrondweg.pdf

---