Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 22-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Aanrijding door rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed een auto bestuurde en een ongeluk veroorzaakte.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een melding dat een auto beschadigd in de greppel ter hoogte van de Mereveldseweg stond. Ter plaatse troffen agenten een zwaar beschadigde auto en een 60-jarige bestuurster uit Bilthoven aan. De vrouw gaf aan van de weg geraakt te zijn en vervolgens een boom geschampt te hebben. Haar voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

Op het moment dat de agenten met de vrouw spraken roken zij een alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk kreeg zij een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Agressieve winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Groeneweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij goederen had gestolen en zich agressief gedroeg.

Personeel van de winkel zag omstreeks 12.45 uur dat een man probeerde sigaretten te stelen. Op het moment dat de 51-jarige dief uit Utrecht werd aangesproken en staande gehouden, werd hij agressief en bedreigde het personeel met een mes. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de Utrechter aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de man ook nog twee boetes had openstaan.