AutoRai

Print

Gelimiteerde succesnummers: BMW 130i en BMW X3 2.0i Introduction

(22-8-2005)
BMW Nederland laat de beste uitvoering van nieuwe modellen voor de Nederlandse markt niet aan het toeval over: de Introduction uitvoeringen van de nieuwe BMW 130i en X3 2.0i zijn tot in het detail op de wensen van Nederlandse autoliefhebbers afgestemd. De royale uitrusting van deze nieuwe modellen is bij voorbaat al verrijkt met de meestgevraagde opties van de andere 1 Serie en X3 modellen in het introductiejaar. Dat maakt de keuze voor een van de nieuwe, uiterst complete uitvoeringen veel aantrekkelijker dan zelf samenstellen met afzonderlijke opties. Niet in de laatste plaats financieel: de kosten per kilometer gaan omlaag, de restwaarde omhoog.

Van buiten onderscheidt de - gelimiteerde - Introduction uitvoering van de BMW 130i zich door de exclusieve metalliclak, 17 inch lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling en runflat banden. De verlichte deurgrepen zijn, evenals de bumperinserts van de parkeersensoren achter (PDC), in de carrosseriekleur gespoten. En in het front zijn de originele, ronde mistlampen opgenomen.

Met de introductie van de BMW 130i doet voor het eerst de nieuwe BMW zes cilinder motor zijn intrede in de 1 Serie. Met een vermogen van maar liefst 265 pk en een koppel van 315Nm acceleert de BMW 130i in slechts 6.2 seconden vanuit stilstand naar 100km/u. De top is electronisch begrensd op 250km/u.

In het interieur valt direct de lederen bekleding Boston op, fraai gecombineerd met anthrazit hemelbekleding en langsgeslepen aluminium interieurlijsten. Volautomatische airconditioning behoort vanzelfsprekend tot de rijke uitrusting van de Introduction. De BMW sportstoelen voorin zijn elektrisch verwarmd, in hoogte verstelbaar en gescheiden door een middenarmsteun met opbergruimte en een bekerhouder in de console. De hoofdsteunen achter zijn neerklapbaar. Vanaf het met leder beklede multifunctionele sportstuur kunnen de radio BMW Business met CD frontloader en de GSM telefoon voorbereiding met bluetooth worden bediend.

Het BMW navigatiesysteem Professional inclusief iDrive controller in de middenconsole is fraai in het dashboard met de breedbeeld kleurenmonitor geïntegreerd. En voor verdere verhoging van comfort en veiligheid zorgen nog een automatisch dimmende
antiverblindingsspiegel, een regen- en een lichtsensor die ruitenwissers en verlichting automatisch inschakelen. Een uitgebreid verlichtingspakket rondt de rijke Introduction uitvoering af met verlichte make-up spiegels, leeslampen voor en achterin en verlichting in de voetruimte voor.

BMW 130i Introduction, samenvatting uitrusting, onder meer:
- Metallic lak

- Volautomatische airconditioning

- Lederen bekleding

- Sportstoelen

- Navigatie Professional

- Interieurlijsten aluminium, langsgeslepen
- Neerklapbare hoofdsteunen achter

- Antrazit hemelbekleding

- Elektrisch verwarmde voorstoelen

Voor de eerste kopers van de eveneens nieuwe BMW X3 2.0i Introduction is het accent voor de zakelijke rijder meer op reislust en sportieve vrijetijdsbesteding gezet. Daarom is allereerst het BMW navigatiesysteem Professional op ergonomisch verantwoorde wijze in het dashboard met de breedbeeld kleurenmonitor geïntegreerd.

Van buiten is deze uitvoering herkenbaar aan zijn stoere, ruim gedimensioneerde 18 inch lichtmetalen BMW wielen (styling 113) in combinatie met een metalliclak naar keuze. Deurgrepen en daklijsten zijn in carrosseriekleur gespoten. En vanzelfsprekend omvat de nieuwe BMW X3 2.0i Introduction uitvoering een dakdraagsysteem met twee langsdragers.

Maar ook in het multifunctioneel in te delen interieur is veel mee te nemen en ook nog eens veilig vast te zetten: in netten aan de rugleuningen van de voorstoelen, in de voetenruimte van de voorpassagier en links in de bagageruimte met omkeerbare mat en verplaatsbare bevestigingsogen op rails. Daarop kunnen bijvoorbeeld twee mountainbikes probleemloos worden meegenomen.

Automatische airconditioning verhoogt comfort en rijplezier nog aanmerkelijk, vanzelfsprekend in combinatie met het eveneens automatische luchtrecirculatiesysteem (AUC) en een actief koolstoffilter. De voorinzittenden hebben het comfort van een middenarmsteun, een voorziening die achterin 's winters plaats kan maken voor een skifoedraal.

Verder heeft de rijder veel plezier en gemak van een sportstuur, de bluetooth GSM telefoon voorbereiding voor de integratie van zijn mobiele telefoon op het boordsysteem en een regen- en een lichtsensor die ruitenwissers en verlichting automatisch in -en uitschakelen. Parkeersensoren in voor- en achterbumper (PDC) zijn behulpzaam bij het inparkeren.
Het binnenlichtpakket omvat naast de automatisch dimmende binnenspiegel ook make-up spiegels, leeslampen voor en achter en verlichting in de voetenruimte.
Een alarmsysteem met afstandsbediening van de centrale vergrendeling (klasse 3 SCM/TNO) rondt deze uiterst complete Introduction uitvoering af.

BMW X3 2.0i Introduction, samenvatting uitrusting, onder meer:
- Metallic lak

- Navigatie Professional

- Dakdraagsysteem

- Sportstuur

- Lichtmetalen wielen (styling 113), 18 inch
- Volautomatische airconditioning

- Park Distance Control, voor én achter

De ervaring heeft geleerd dat de meerwaarde van deze uitvoeringen de meerprijs altijd overtreft. Dat komt tot uiting in de catalogusprijs, de kosten per kilometer, het leasetarief en uiteindelijk de inruilwaarde later.
BMW 130i BMW X3 2.0i
Consumentenprijs std. uitvoering ⬠42.100,- ⬠44.450,- Meerwaarde opties ⬠12.963,- ⬠11.221,-
Totaal ⬠55.063,- ⬠55.671,-

Prijs in Introduction uitvoering ⬠44.995,- ⬠49.995,- Consumentenvoordeel ⬠10.068,- ⬠5.676,-

Leasetarief ⬠805,- ⬠975,-

Tarieven BMW Financial Services op basis van Operational Lease met 48 mnd /20.000 km per jaar excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer.