Eemland zuid 10.05 uur

Utrecht 22-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man aangehouden op station

AMERSFOORT De politie heeft zondag 21 augustus, om 16.05 uur, een 46-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden op het NS-station aan het Stationsplein omdat hij een conducteur had geslagen.

De conducteur had de man aangesproken omdat hij op het perron aan het bedelen was. Dit werd niet op prijs gesteld door de verdachte die de conducteur wegduwde en vervolgens in het gezicht sloeg.

De Amersfoorter kreeg een proces-verbaal.

Jongens aangehouden met nepvuurwapen

AMERSFOORT Op zondagavond werden op het Euterpeplein en op de Everard Meijsterweg twee jongens aangehouden die in het bezit waren van nepvuurwapens.

De politie controleerde om 20.00 uur, op het Euterpeplein drie jongeren die volgens een melding in het bezit waren van een dergelijk wapen. Bij één van de jongeren, een 17-jarige Amersfoorter, werd inderdaad een echt gelijkend nepvuurwapen aangetroffen in de broeksband. Het wapen werd inbeslaggenomen en een proces-verbaal werd zijn deel.

Een tweede aanhouding vond plaats om 20.20 uur, in de omgeving van de Everard Meijsterweg. Volgens een melding van een getuige liep daar een man met een vuurwapen op straat. De agenten troffen hem op de Govert Flinckstraat aan terwijl hij het wapen in zijn hand had. Ook in dit geval bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De verdachte, eveneens een 17-jarige Amersfoorter, deed afstand van het wapen en kreeg een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

HOOGLAND/ AMERSFOORT De politie heeft op zondagavond meerdere verdachten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In Hoogland gebeurde dat om 20.25 uur, op de Maatweg waar een 19-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg zijn auto bestuurde. Hij blies 355 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Om 23.10 uur controleerde de politie een 47-jarige inwoner van Sneek op de Bunschoterstraat, omdat hij slingerend over de weg reed.

Hij blies 375 ug/l en bleek in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor beide overtredingen kreeg hij een proces-verbaal.

Om 22.00 uur werd op de Wijerstraat in Amersfoort een 55-jarige inwoonster van Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zij werd gecontroleerd omdat zij op de Stationsweg de gehele rijbaan nodig had. Zij blies 315 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal.

Toezicht tijdens muziekfestival

AMERSFOORT De politie heeft tijdens een Zuid-Amerikaans muziekfestival in het centrum van Amersfoort op zaterdag 20 en zondag 21 augustus met 100 medewerkers toezicht gehouden. De werkzaamheden en inzet van politie waren gericht op een veilig, ongedwongen en ongestoord evenement dat jaarlijks door zon honderdduizend mensen wordt bezocht.

De politie zette voor de handhaving van de veiligheid in totaal 100 mensen in zoals politie te paard en met honden, wijkpolitie, meldkamercentralisten, rechercheurs, surveillanten, werkstudenten van politie, vrijwilligers van politie, stadstoezicht en parkeerpolitie. Daarnaast verzorgde de noodhulp de reguliere surveillance in en rondom het centrum. De politie hield zich onder andere bezig met normhandhaving onder bezoekers en uitgaanspubliek, toezicht rondom horecagelegenheden, bij de muziek optredens en bij wegafsluitingen in de binnenstad van Amersfoort.

De inzet van politie was onder andere gericht op de normhandhaving onder bezoekers en uitgaanspubliek, toezicht rondom horecagelegenheden, bij de muziek optredens en bij wegafsluitingen in de binnenstad van Amersfoort. In totaal werden 13 personen aangehouden: niet voldoen aan bevel of vordering(7x), rijden onder invloed van alcohol (2x), mishandeling(2x), belediging (1x), verstoren openbare orde (1x). Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

In de nacht van zaterdag op zondag ontstonden na 01.00 uur enkele opstootjes in de binnenstad, maar deze konden in de kiem worden gesmoord. Rond 04.35 uur werden op de Hof vier personen aangehouden voor mishandeling en het niet voldoen aan een bevel van de politie. Hierbij raakte een agent gewond, toen hij in het gezicht werd geslagen door een 38-jarige man uit Doetinchem. De agent wist de volgende klap te ontwijken en overmeesterde de man met gepast geweld. Hij is ingesloten voor verhoor.

Controle geslotenverklaring

STOUTENBURG De politie heeft op woensdagochtend 17 augustus gecontroleerd op de gesloten verklaring op de Stoutenburgerlaan die van toepassing is tussen 07.00 09.30 uur. Er werden twee personen voorzien van een bekeuring voor het negeren hiervan.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG - De politie heeft op woensdagochtend 17 augustus een snelheidscontrole gehouden op de Stationsweg-Oost. Tussen 10.00 12.00 uur werden in totaal 1200 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 55 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.