Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start nieuwe campagne Postbank met bijzonder actietarief

Eerste jaar 1% hypotheekrente bij tien jaar rentevast

Amsterdam, 22 augustus 2005. De Postbank start vandaag met een nieuwe hypotheekcampagne. Wie tussen 22 augustus en 28 oktober 2005 een offerte aanvraagt voor een Maatwerkhypotheek met een rentevaste periode van tien jaar, betaalt in het eerste jaar slechts 1 procent hypotheekrente. De Postbank biedt hiermee een combinatie van korte termijn voordeel en lange termijn zekerheid met vermogensopbouw.

Bij de Maatwerkhypotheek wordt door middel van sparen en/of beleggen vermogen opgebouwd. Het eerste jaar, als de klant slechts 1 procent rente betaalt, kan hij de bespaarde maandlasten als extra buffer opzij zetten. Kiest hij ervoor om vermogen op te bouwen door middel van sparen, dan heeft de klant nog een extra voordeel. Hij betaalt het eerste jaar 1% rente, maar ontvangt op zijn spaarinleg het reguliere hypotheekrentetarief dat hij vanaf het tweede jaar betaalt. Het aanbod is geschikt voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek of het oversluiten van een hypotheek die elders loopt naar de Postbank.

Campagne met Mulder en Komproe

De actie wordt ondersteund door een massamediale communicatiecampagne, waarin naast Jan Mulder en Howard Komproe niet 1 maar 20 leeuwen figureren. In de televisiecommercials wordt zichtbaar hoe de leeuwen door Mulder en Komproe in een stadion worden klaargestoomd om actie te voeren voor het hypotheekaanbod.

Postbank en hypotheken

Postbank Hypotheken timmert al enige jaren hard aan de weg. Zo introduceerde de Postbank enkele jaren geleden de Postbank Hypotheekadviseur, waarvan er inmiddels 250 in het hele land actief zijn. Daarnaast heeft de intensieve samenwerking met tussenpersonen ertoe geleid dat de Postbank tevens een toonaangevende positie inneemt in het intermediaire kanaal. De inspanningen werpen hun vruchten af: sinds ultimo 2003 is het marktaandeel van de Postbank toegenomen van 6,1% naar circa 10%. Door deze stijging neemt de Postbank nu de tweede positie in op de Nederlandse hypotheekmarkt.


- Einde Bericht -