Politie Groningen

Persberichten maandag 22 augustus 2005

Provincie Groningen 22-08-2005 -

Stadskanaal: neppistool in beslag genomen
De politie heeft zondagmiddag een neppistool in beslag genomen bij een 19-jarige inwoner van Stadskanaal. Hij stond bij zijn woning met het pistool in handen en verklaarde zojuist in zijn achtertuin met het pistool te hebben geschoten. Het voorhanden hebben dit neppistool is strafbaar, omdat het niet van een echt pistool is te onderscheiden. De jongeman had het ding tijdens zijn vakantie in Denemarken gekocht.. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: jongelui aangehouden voor diefstal verkeersborden Een 18-jarige inwoner van Sellingen en twee 17-jarige jongens uit Ter Apel zijn zondagnacht op de Viaductstraat in Ter Apel aangehouden voor de diefstal van drie verkeersborden. Het drietal werd in hun auto door de politie gecontroleerd. Daarbij zagen de agenten de drie verkeersborden achter in de auto liggen. Ze verklaarden de borden te hebben meegenomen om deze op hun kamer te hangen als decoratie. Ze hadden de borden gedemonteerd in de omgeving van Ter Apel. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: gewonde bij verkeersongeval
Een 34-jarige automobiliste uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de A7 bij Leek met haar auto over de kop sloeg. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond toen de auto met de linker wielen in de middenberm raakte. De vrouw corrigeerde daarbij te sterk waardoor de auto begon te slippen en aan de rechterzijde van de rijbaan terechtkwam. Daar sloeg de auto een aantal keren over de kop. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Radarsnelheidscontroles
De politie heeft zondag enkele radarsnelheidscontroles gehouden. Appingedam , Rijksweg N33: , aantal geregistreerde voertuigen: 1156, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Ten Post , Rijksweg : , aantal geregistreerde voertuigen: 1025, aantal overtredingen: 27 , hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: automobilisten raken rijbewijs kwijt
Een 48-jarige automobilist uit Groningen en een 32-jarige automobilist uit Paterswolde moesten zondagmiddag, kort na elkaar, hun rijbewijs inleveren. Beide mannen reden op de Beneluxweg, toen zij werden gelaserd door de politie. De Groninger reed 128 km/uur, de man uit Paterswolde reed 121 km/uur. Op de Beneluxweg geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Agenten hielden in beide gevallen de mannen staande om het rijbewijs in te vorderen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt twee broers aan
De politie heeft zondagavond aan de Oliemulderstraat twee broers (36 en 39) uit Groningen aangehouden voor belediging. Agenten hoorden de beide mannen bij het voorbijgaan schelden en beledigende opmerkingen in hun richting maken. Ook maakten de mannen beledigende gebaren. Toen de dienders hen hierop wilden aanspreken, beledigde de 39-jarige de dienders nogmaals. Hij fietste vervolgens weg. De dienders gingen hem achterna, maar de andere broer gooide zijn fiets voor de politieauto. Hij werd aangehouden. Op het moment dat hij plaatsnam in de politieauto kwam de 39-jarige weer aanfietsen. Hij werd eveneens meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist onder invloed
Zondagnacht heeft de politie in de Nieuwstad in Groningen een 32-jarige automobilist uit Eelde aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man plotseling keren op het Hoendiep. Vervolgens reed hij met hoge snelheid en passeerde een vluchtheuvel aan de linkerkant. Daarna reed hij over het Emmaplein in strijd met een geslotenverklaring. Hij vervolgde zijn route over de busbaan van het Zuiderdiep. Het lukte de dienders de man aan de kant te krijgen in de Nieuwstad. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij de ademanalysetest werd omgerekend 1,0 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.