Gemeente Laarbeek



Ondertekening Woonbegeleidingsproject

De Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond, de Woningstichting Beek en Donk en de gemeente Laarbeek hebben op 18 augustus jongstleden een samenwerkingscontract getekend inzake woonbegeleiding.

Woonbegeleiding is bedoeld om hulp te bieden aan gezinnen of personen bij het op orde brengen van problemen in de eigen woonsituatie. Het streven is om problemen voor de cliënt en voor de woonomgeving van de cliënt te voorkomen. Woonbegeleiding kan bijvoorbeeld betekenen begeleiding en ondersteuning ingeval van geringe zelfstandigheid, bij dreigende huisuitzetting, huurschuld of psychische problemen.

In Laarbeek blijkt vooral behoefte aan maatschappelijke opvang. De daadwerkelijke begeleiding wordt uitgevoerd door de Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO).

Zes begeleidingsplaatsen
De SMO heeft toegezegd drie begeleidingsplaatsen te financieren, de Woningbouwstichting Beek en Donk twee en de gemeente Laarbeek één plaats.

De bijdrage van de gemeente Laarbeek zal worden ingezet om een jeugdige woningzoekende te begeleiden die op basis van inschrijfduur toe is aan een eigen woning maar nog niet in aanmerking is gekomen voor huisvesting omdat begeleiding gewenst is.
De Woningstichting Beek en Donk stelt jaarlijks ook nog drie woningen beschikbaar voor mensen die vanuit de opvang willen terugkeren in Beek en Donk.