Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 22-08-2005

Rijden onder invloed
RODEN De politie heeft een 30-jarige Groninger aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De man reed over het Oosteinde en werd gevraagd te blazen. Omdat de blaastest positief was, moest de man mee naar het bureau voor een ademanalyse (335µg/l, 0.8 promille). De man kreeg een bekeuring voor zijn overtreding. (05-172384)

Politie controleert op alcoholgebruik
HOOGEVEEN Zondagmiddag is er een alcoholcontrole gehouden op de Mr Cramerweg. Daarbij moesten 38 bestuurders blazen. Alle de bestuurders hielden zich aan de verkeersregels en mochten na controle hun weg vervolgen (05-172279)

Mishandeling na aanrijding
MEPPEL De politie heeft een 33-jarige man uit Staphorst aangehouden. Er was een ruzie ontstaan tussen de man en een 32-jarige man uit Meppel, nadat zij op de fiets met elkaar in botsing waren gekomen. De beide mannen konden het niet eens worden over de afhandeling van de schade. Hierop is er geslagen en getrapt. De politie heeft de zaak in onderzoek (05-172366)

Bestuurster rijdt de vaart in
WACHTUM De politie kreeg zondagavond tegen negen uur melding dat een auto de Hoogeveense Vaart in gereden was. Een 30-jarige vrouw uit Wachtum reed over de Grevenberg in de richting van Holsloot en reed plotseling de vaart in. De vrouw wist zelf uit haar voertuig te komen. Omstanders hebben zich over de vrouw ontfermd en de politie en ambulance gebeld. Omdat de vrouw onderkoeld was, is zij per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (05-172354)

Auto tegen boom
VALTHE Zondagmiddag is een 20-jarige vrouw uit Eerste Exloermond met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw is zelf uit haar auto gekropen en met onbekend letstel naar het Scheperziekenhuis gebracht. De vrouw reed tegen kwart over twee over de Exloerweg richting Exloo, in een flauwe bocht reed de vrouw rechtdoor en botste tegen een boom. De auto was helemaal vernield en moest worden afgesleept. (05-172292)

Scooter over het hoofd gezien
MEPPEL Maandagmorgen zag een 23-jarige automobilist uit Dieverbrug een 18-jarige scooterrijder uit Ruinerwold over het hoofd. De bestuurster van de scooter reed over de Zomerdijk van het centrum naar de Handelsweg. De bestuurder van de auto reed net een bedrijfsterrein af en zag de scooter over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het ambulancepersoneel heeft de vrouw verzorgd aan een snijwond boven het oog en een schaafwond op de knie. (05-172406)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 12.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.