Gemeente Nieuwegein

Nieuwe wandelroute in Nieuwegein

Sinds kort heeft de gemeente Nieuwegein er een nieuwe wandelroute bij. De route begint in Utrecht Centrum en gaat naar de rivier de Lek bij de oude kern Vreeswijk in Nieuwegein.

De wandelroute is onderdeel van het zogenaamde sternetwerk van 5 wandelroutes. Deze lopen vanuit de binnenstad van Utrecht in verschillende richtingen naar het buitengebied.

Achter dit netwerk zit een filosofie. Het laat zien dat je vanuit hartje stad al snel in het groen kunt komen. Hiervoor hoef je niet ver van huis. Verder heeft het ontwikkelen van een samenhangend netwerk als doel, dat de wandelaar zelf allerlei delen van routes met elkaar kan combineren.

De route van Utrecht naar Nieuwegein is 13 kilometer lang. De route heet "Utrecht aan de rivier" en maakt onderdeel uit van de serie "Utrecht te voet". De route is in beide richtingen te lopen.
De wandelroute is ontwikkeld door de Stichting Wandelplatform/LAW. De Gemeente Nieuwegein heeft met veel enthousiasme aan het initiatief meegewerkt.
De route ligt nu gratis bij: VVV, Infocentrum Gemeentehuis, de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Zuid, Milieu Educatie Centrum en de Kinderboerderij. Hierbij zitten ook een speciale kortingsbon waarmee wandelaars goedkoper gebruik kunnen maken van een Nieuwegeinse horecavestiging langs de route. De route is verder zelf te downloaden vanaf www.utrechttevoet.nl.
De heer Hoogendoorn, inwoner van Nieuwegein en wandelliefhebber, heeft zich opgeworpen als vrijwilliger om te signaleren of de route goed begaanbaar is en of de bewegwijzering nog klopt. Als u onregelmatigheden ziet, dan kunt u contact met hem opnemen op telefoonnummer 030-603 57 27. Er komen steeds meer wandelroutes in Nieuwegein en omgeving. Voor een wandelrouteplanner kunnen wandelaars ook terecht op www.provincie-utrecht.nl (klikken op "direct naar wandelroutes" en dan naar wandelrouteplanner).

Invoerdatum 22-8-2005