Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe versie AccountView ideaal voor groothandel

AccountView 7.1 verbetert integratie bedrijfsprocessen en samenwerking via het web

Amsterdam, 22 augustus 2005 - AccountView breidt de functionaliteit van zijn geïntegreerde bedrijfssoftware verder uit in AccountView 7.1. Met verbeterde modules ter ondersteuning van de verkoop en een breed technologieplatform voor samenwerking via het web zijn MKB-bedrijven in staat efficiënter te opereren, kwaliteit te garanderen en beter te sturen. Alle modules van AccountView 7.1 - zoals CRM, Offertes, Verkoopadvisering, Fiattering en Facturering - werken volledig geïntegreerd samen en maken zo optimale integratie van de bedrijfsprocessen mogelijk. De software sluit bijzonder goed aan op de behoeften van de groothandelsmarkt.

"Met AccountView 7.0 hebben we eerder een belangrijke stap van signaleren naar registreren gezet: niet alleen gegevens vastleggen, maar ook de prestaties meten en processen stroomlijnen en integreren. Met AccountView 7.1 gaan we verder op de ingeslagen weg. Het is een zeer geschikte oplossing voor bedrijven in de groothandel. Zoals de foodsector, waar met krimpende marges meer gedaan moet worden met minder mensen in minder tijd. En dat terwijl de kwaliteitseisen, onder meer door de General Food Law, steeds hoger zijn. Begin dit jaar introduceerden we in dit kader al een nieuwe functionaliteit ter ondersteuning van het automatisch verzamelen van orders en het gebruik van tags met Radio Frequency Identification. AccountView 7.1 verbetert de efficiency verder, zorgt voor betere kwaliteitsborging naar klanten en vergroot de slagvaardigheid", zegt Casper Haspels, commercieel directeur van AccountView.

NIEUW IN ACCOUNTIEW 7.1

Offertebeheer

De module Offertebeheer werkt nu volledig geïntegreerd samen met de modules Facturering, Verkoopadvisering en CRM. Vanuit relatiebeheer is het mogelijk direct een offerte aan te maken. Verandert de offerte in een order, dan worden hierin direct alle verkoopadviezen meegenomen. Statusveranderingen worden automatisch doorgevoerd. Bij het maken van offertes is het mogelijk staffels op te vragen en margeberekeningen uit te voeren.

Verkoopadvisering

De module Verkoopadvisering stelt bedrijven in staat artikelrelaties vast te leggen voor cross- en upselling om zodoende waardevolle verkoopkennis op te slaan en toegankelijk te maken. Deze module is in AccountView 7.1 uitgebreid met de mogelijkheid om diverse sets van artikelrelaties naast elkaar te gebruiken, bijvoorbeeld voor winter- en zomercollecties.

Fiattering

De module Fiattering is volledig vernieuwd. Met deze module kunnen bedrijven controles uitvoeren op openstaande posten, kredietlimiet, geblokkeerde debiteuren en geblokkeerde artikelen. Fiatteringprofielen per gebruiker bepalen wie wat mag of moet fiatteren in welke fase van het verkoopproces. Het autorisatieproces verloopt veel efficiënter en meer gecontroleerd en is bovendien inzichtelijk. Dit is vooral handig voor de controle achteraf door de accountant. Met de module Fiattering houden de directie en toezichthouders optimale controle over het order- en uitleverproces. AccountView Fiattering is daarnaast uniek door de eenvoudige inrichting.

Abonnementen

De nieuwe module Abonnementen is een uitbreiding op de module Facturering. Hiermee zijn bedrijven in staat op een eenvoudige manier terugkerende facturen automatisch te genereren. Bijvoorbeeld voor onderhoudscontracten, huur- of lease-overeenkomsten, lidmaatschappen of ASP-diensten. Veel handelsbedrijven maken de laatste tijd de stap naar serviceverlening op de verhandelde goederen. Met de module Abonnementen komt AccountView tegemoet aan de wensen van de handelsbedrijven om deze aparte servicecontracten zo efficiënt mogelijk te factureren.

Smart Phone-integratie

AccountView 7.1 omvat net als zijn voorganger 7.0 de module AccountView .NET Backoffice Server. Dit is een ideale backoffice voor Microsoft .Net applicaties. Bedrijven kunnen hiermee gemakkelijk, veilig en op maat gegevens uitwisselen met medewerkers, klanten en leveranciers via webservices. De module vormt onder meer de basis voor online boekhouden, waarbij cliënten en accountants via een weboplossing samenwerken in een en dezelfde financiële administratie. Nu is ook Smart Phone-integratie mogelijk op basis van Smart Client-technologie van Microsoft. Met deze oplossing kunnen buitendienstmensen of magazijnmedewerkers van nevenvestigingen via een applicatie op hun Smart Phone orderinformatie direct opvragen vanuit en verwerken in de backoffice.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 15.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: CBF, Free Record Shop Online, GIBO Groep, Humanitas, KNMI, Koningszuivel, Koninklijk Theater Carré, Mazars, SER, Toyota Equipments, Vedior Holding en Xenos. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.