Politie Zuid-Holland-Zuid

22/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-08-2005 - Persberichten District II

INBRAAK SCHOOL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op zondagmiddag 21 augustus 2005 is ontdekt dat er was ingebroken in een school aan de Jupiterstraat. Nadat men een aantal ruiten had vernield kon men binnenkomen. Gestolen zijn 5 computerkasten en beeldschermen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

HOGE NOOD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
PAPENDRECHT- Hoge nood heeft er toe geleid dat een 21 jarige man uit Papendrecht een gebroken neus opliep. Dit gebeurde op zondagavond 21 augustus 2005 omstreeks 18.55 uur op de loopbrug over de Burgemeester Keijzerweg. De man moest plassen en deed dit op de brug. Doordat er wat kieren in de brug zitten kwam de urine terecht op een passerende auto. Deze automobilist, een nog onbekende man, stopte en ging verhaal halen. Hij eiste geld voor de wasstraat. Omdat de man geen geld bij zich had stelde hij voor om te gaan pinnen. Dat wilde de onbekende man niet en hij gaf de man een zodanige dreun op zijn neus dat deze brak. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de nog onbekende man of getuigen die iets gezien hebben of weten van deze mishandeling. Zijn signalement luidt: een gespierde man, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, getinte huidskleur, lengte ongeveer 1,90 meter en een kaal geschoren hoofd. Hij reed in een zwarte BMW personenauto vermoedelijk uit de 5 serie. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING
LEERDAM- Op zondagavond 21 augustus 2005 omstreeks 22.10 uur is op de Tiendweg een 29 jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. De man reed in een personenauto en werd tijden een routine controle aan de kant gezet. Hij had een rijontzegging tot 2 december 2005. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
SLIEDRECHT- Een 21 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks 02.00 uur in een woning van zijn vriendin aan de Havikstraat. De man mishandelde en bedreigde zijn 38 jarige vriendin. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VERNIELING AUTORUIT
GORINCHEM- Een 22 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Dit gebeurde op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks 02.20 uur in de Koningin Wilhelminalaan. De verdachte sloeg een ruit van een personenauto van een 19 jarige plaatsgenoot in. Ook kreeg deze een klap in zijn gezicht van de verdachte. De oorzaak van het voorval is kwaadsprekerij van de 19 jarige man over de vader van verdachte. De 22 jarige man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VERNIELING RUIT
LEERDAM- Een 17 jarige jongen uit Leerdam is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks
01.30 uur. De jongen had kort daarvoor een ruit van de centrale toegangsdeur en daarna een ruit van de keukendeur ingetrapt bij een woning aan de Iepstraat. Hij deed dit omdat hij niet kon verkroppen dat zijn vriendin de verkering had uitgemaakt. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.