Politie Zuid-Holland-Zuid

22/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-08-2005 - Persberichten District I

IDENTITEIT DODE MAN BEKEND (vervolgbericht van 19 augustus 2005) DORDRECHT- De identiteit van de dode man is bekend. Politieonderzoek wees uit dat het gaat om een 61 jarige man uit Dordrecht. De man had de buren verteld dat hij op vakantie zou gaan. De man sprong op woensdagmiddag 17 augustus 2005 rond 12.40 uur van de brug. Het gaat om de brug van de N3 over het Wantij tussen de wijken Stadspolders en De Staart. Uit getuigenverklaringen bleek dat de man zeer waarschijnlijk bewust in het water sprong. Hij kwam niet meer boven. Na een korte snelle zoektocht vonden de hulpverleners de man die helaas was overleden. De familie van de man is door de politie in kennis gesteld. De politie deed via de media een oproep om de identiteit van de man te achterhalen.

BEKNELD
DORDRECHT- Een 7 jarig jongetje uit Dordrecht kwam met zijn voet klem te zitten tussen de trapper en de standaard van zijn fiets. Dit gebeurde op zondagmiddag 21 augustus 2005 omstreeks 14.20 uur op de Dokweg. Aangezien het een fiets met een terugtraprem betrof zat er geen beweging in en moesten brandweer en ambulancedienst er aan te pas komen om de jongen uit zijn benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk lukte dit en bleek dat de jongen geen nadelige gevolgen van het avontuur had overgehouden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op zondagmiddag 21 augustus 2005 omstreeks 16.00 uur is op de Standhasenstraat een 61 jarige vrouw uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies zij net boven de streep (285 ugl). Na verhoor is zij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

GEVALLEN
DORDRECHT- Een 11 jarige jongen uit Zwijndrecht is met zijn fiets gevallen. Dit gebeurde op zondagmiddag 21 augustus 2005 omstreeks 16.10 uur op de Merwedestraat. Hij was samen met zijn moeder en broertje aan het fietsen. De jongen liep een gebroken pols op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De reden van zijn val is niet bekend.

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING
DORDRECHT- Op zondagavond 21 augustus 2005 omstreeks 22.10 uur is op de Loswalweg een 26 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een rijontzegging. De man zat in een personenauto en draaide harde muziek. Hij verklaarde dat hij naar de Loswalweg was gereden om geen overlast in zijn woonstraat te veroorzaken. Hij had een rijontzegging tot 2 oktober 2005. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK WINKEL
DORDRECHT- Op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks 01.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Dubbelsteynlaan West. Nadat men een deur openbrak kon men binnenkomen. In het kantoor werd een stalen kas opengebroken waarin een onbekende voorraad sloffen sigaretten lag. Men ging er vervolgens met de sigaretten vandoor. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBREKERS OVERLOPEN
DORDRECHT- Twee inbrekers zijn door personeel overlopen. Dit gebeurde op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks 05.00 uur in een verzorgingshuis aan het Dalmeyerplein. De inbrekers zijn binnengekomen na het openbreken van een deur. De twee inbrekers maakten zich bij het zien van personeel uit de voeten en lieten een aantal computers en beeldschermen die zij klaar hadden gezet achter. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie onderzoekt de zaak.

GESTOKEN
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is met een mes gestoken. Hij liep verwondingen op aan zijn hand en been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 44 jarige man uit Dordrecht, is door politieagenten aangehouden. Het voorval gebeurde op maandagochtend 22 augustus 2005 omstreeks 06.30 uur op de Troelstraweg. De 32 jarige man zou zijn gestoken nadat hij per ongeluk een ruit van de woning van de verdachte insloeg. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.