1e persbericht van maandag 22 augustus 2005

Eindhoven 22-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten auto-inbraak aangehouden

Op de Schubertlaan zijn zondag om 17.25 uur een 42-jarige Eindhovenaar en een 38-jarige Veldhovense vrouw aangehouden. De man en vrouw worden ervan verdacht dat zij zondagmiddag in het Noordlimburgse Arcen ingebroken hebben in een geparkeerde auto. Getuigen hadden het kenteken van de auto van de inbrekers genoteerd. De tenaamgestelde van de auto woonde in Eindhoven, zodat de politie hier in kennis werd gesteld. In de auto van de verdachten lagen een autoradio en een autoradio met navigatiesysteem die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De twee verdachten zijn overgebracht naar Limburg Noord.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Zondag om 19.55 uur is op de Heezerweg een 37-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man had gedronken en blies een promillage van bijna 2. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Rijbewijzen kwijt

* Een 53-jarige Eindhovense automobilist moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 22.00 uur op de Hoogstraat was betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage was 1,4. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Op de Eindhovenseweg is zondagavond rond 22.45 uur een 35-jarige Eindhovense aangehouden. Zij reed in haar personenauto over de Aalsterweg met 110 km/u. Toegestane snelheid is daar 50 km/u. De politie volgde de vrouw en hield haar op de Eindhovenseweg in Aalst aan. Het rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Man met gestolen fiets aangehouden

Een 19-jarige Helmonder is zondag om 20.40 uur op de Kasteellaan aangehouden. De man had een fiets bij zich die in september vorig jaar was gestolen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen.

Son: Inbraak in winkel

Maandag rond 3.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. De voordeur is opengebroken. Uit het magazijn zijn zes laptops en enkele fotocameras gestolen.

Asten: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de N279 zijn zondag tussen 13.40 en 16.30 uur 931 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 101 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De topper was 139 km/u.

Asten-Heusden: Dronken bestuurder verlaat plaats van ongeval

Op de Kasteellaan is zondag om 20.30 uur een 32-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man was op de Voorste Heusden met zijn auto uit de bocht gevlogen. Daarbij miste hij, gelukkig, net enkele fietsers op het naastgelegen fietspad, raakte een boom aan de rechterkant van de weg, daarna eentje aan de linkerkant en kwam tot stilstand tegen een hek. Daarna liep hij weg. In de buurt kon hij aangehouden worden. Hij had gedronken en blies bijna 1,75 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Geijzerstraat is tussen zondag 22.00 en 23.00 uur ingebroken. Een raam werd ingeslagen. De buit bestond uit enkele computersystemen.

Someren: Inbraak in bedrijf

Zondagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Brouwer. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf is een computer gestolen.

Mierlo: Woninginbraak

Tussen vrijdag 12.00 uur en zondag 20.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Gerst. Een raam werd opengebroken. Een leren tas, een laptop, een digitale fotocamera en sieraden werden weggenomen.

Bakel: Rijbewijs ingevorderd

Op het Mathijseind is maandag rond 1.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 28-jarige man zonder vaste woonplaats. De politie gaf de man op het Nuijeneind een stopteken omdat zij zagen dat er een fiets achter uit de kofferbak van zijn auto stak. De man negeerde dit stopteken en ging er vandoor. Hij slingerde daarbij van links naar rechts over de rijbaan. Bij de kruising
Nuijeneind/Aarle-Rixtelseweg/Matthijseind raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam hij in de berm terecht. Zijn auto sloeg meerdere malen over de kop. De man raakte hierbij niet gewond. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim
1,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de herkomst van de fiets wordt een onderzoek ingesteld.

Veldhoven: Lastige cafébezoekers aangehouden

Op de Heerbaan zijn maandag om 0.25 uur een 37-jarige Veldhovenaar en twee Eindhovenaren van 31 en 41 jaar oud aangehouden. Later in de nacht werd nog een 38-jarige Veldhovenaar in zijn woning aangehouden. De vier mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging bij een café aan de Kruisstraat, eerder die avond. Bij het café werden een plantenbak en een ruit vernield. Er werd door iemand uit de groep een ruit van een politieauto ingegooid. Voordat er politieversterking kwam waren de mannen weg, maar drie ervan konden later op de Heerbaan, waar ze in een auto reden, aangehouden worden. De vier verdachten zijn de cel ingegaan.

Veldhoven: Rookwaar weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan Mira is maandag rond 3.30 uur een onbekende hoeveelheid pakjes shag en sigaretten gestolen. Om binnen te komen is de ruit naast de toegangsdeur ingeslagen.