Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


22 augustus 2005


WINTERSWIJK - Motorrijder lichtgewond door aanrijding


Een 26-jarige motorrijder uit Waardenburg raakte zondagmiddag (21/08) op de kruising Misterweg/Veldhorstweg gewond door aanrijding met een 19-jarige automobilist uit Dinxperlo. De motorrijder had rond 14.00 uur te laat in de gaten dat de automobilist voor hem afremde voor het verkeer en reed achterop de auto. Beide voertuigen raakten beschadigd en de motorrijder liep aan een hand diverse schaafwonden op.


AALTEN - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagmorgen (21/08) op de Groot Deunkweg een 25-jarige automobilist uit St. Michielsgestel aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 09.50 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Bovendien kon de man zich in het geheel niet legitimeren en gaf hij in eerste instantie nog een valse naam op. Hij was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,7. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en boetes voor het rijden onder invloed, het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs, het niet in het bezit hebben van een rijbewijs en voor het opgeven van een valse naam. De politie droeg de man na verhoor over aan de vreemdelingendienst.


WINTERSWIJK - Rijverbod voor rijden onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (22/08) een 24-jarige automobilist uit Winterswijk Woold een rijverbod en een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 00.40 uur op de Kottenseweg en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,3.


TERBORG - Snelkraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag in een winkel aan de Hoofdstrat een snelkraak gepleegd. De daders gooiden maandagmorgen vroeg rond 02.15 uur met een steen de ruit in en namen door het gat geluidsapparatuur mee. Deze winkel was eerder in juli ook al het doelwit van snelkrakers. De politie stelt een onderzoek in.


's-HEERENBERG - Tanken met valse kentekenplaten
De politie heeft zondagavond op de Hugenpothstraat een 19-jarige man uit Leeuwarden en een 18-jarige man uit 's-Heerenberg aangehouden die worden verdacht van het tanken zonder te betalen bij het benzinestation aan de Parallelweg. Een getuige meldde rond 12.00 uur de politie dat de verdachten de kentekenplaat van hun auto verwisselden. De pomphouder meldde later dat de bewuste auto met de verwisselde kentekenplaten had getankt zonder te betalen. De politie ging op zoek en hield de verdachten later aan. De politie bracht de mannen over naar het politiebureau en in verband met het onderzoek zijn zij in verzekering gesteld.


DOETINCHEM - Politie neemt nepvuurwapen in beslag


De politie heeft zondagmiddag op de Meesterstraat van een 15-jarige jongen uit Doetinchem een op een echt gelijkend vuurwapen in beslag genomen. De politie kreeg rond 14.30 uur melding dat enkele jongens achter de markthal aan de Meestersstrat met vuurwapen aan het zwaaien waren. De politie trof drie jongens aan en de 15-jarige jongen bekende direct dat het nepvuurwapen van hem was. Met dit wapen, dat sprekend op de Glock lijkt, kunnen plastic kogeltjes worden afgevuurd. De politie nam het wapen in beslag en overlegt met het Openbaar Ministerie over de afdoening.


DIDAM/BEEK - Diefstal uit offerblokken


Onbekenden hebben donderdag uit de kerk aan de Smallestraat in Didam en uit de kerk aan de Sint Jansgildestraat de offerblokken opengebroken en een hoeveelheid geld ontvreemd. De daders braken in beide gevallen met een steekvoorwerp de offerblokken open en namen de inhoud mee. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in beide kerken.


DINXPERLO - Poging oplichting mislukt


Een nog onbekende man heeft vrijdag bij twee bejaardenwoningen in Dinxperlo geprobeerd de bewoners op te lichten. In één geval zei de man dat de banken een computerstoring hadden en dat hij het bankpasje van de bewoonster nodig had. De vrouw gaf dit niet en alarmeerde de politie. Ook bij een andere woning hanteerde de man dezelfde smoes. Het gaat om een circa 40-jarige man met een stoer uiterlijk. Hij droeg een spijkerbroek en een geruit hemd. De politie vraagt getuigen zich te melden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --