Expositie van fotowedstrijd: De Waarde van Water (22-08-2005)

Dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van het water. In dit licht organiseert de Stichting Duurzaam Rivierenland onder andere in samenwerking met het Waterschap verschillende activiteiten onder de noemer: "De Waarde van Water".

Een van de activiteiten is een fotowedstijd. De ingezonden foto's zijn te bewonderen én te beoordelen voor de publieksprijs, vanaf zondag 21 augustus tot zondag 18 september in Centrum de Zwerfkei. Een vakjury beoordeelt de foto's ook en zal drie prijzen toekennene foto's beoordelen een drie prijzen toekennen.

De fotowedstrijd De Waarde van Water heeft 83 deelnemers opgeleverd die samen 168 foto's hebben ingezonden. We zijn zeer blij en verrast met het aantal en de diversiteit aan inzendingen', aldus Rob Groen van Stichting Duurzaam Rivierenland. Samen met het Waterschap Rivierenland organiseren zij deze fotowedstrijd. In 2005 staat het thema water centraal. Stichting Duurzaam Rivierenland organiseert verschillende activiteiten onder de noemer: "De Waarde van Water". De fotowedstrijd is een van deze activiteiten. "Drie maanden lang konden mensen foto's insturen om mee te doen. Die tijd is voorbij.

Nu is het publiek aan het woord
Nu wordt iedereen uitgenodigd de foto's te beoordelen en te bewonderen in Centrum de Zwerfkei aan de Kwelkade 1 in Tiel. De inzendingen komen uit heel Rivierenland en iets verder. Iedereen is welkom de foto's te bekijken op maandag dinsdag en donderdag tussen 13:00 en 17:00 uur en zondags van 10:00 tot 17:00 uur."

Vakjury
Naast de publieksjury beoordeelt in september ook een vakjury de foto's en zal de beste eruit kiezen. De vakjury bestaat uit 5 personen. Dit zijn Melchert Meijer zu Schlochtern, professionele natuur en landschapsfotograaf, George Burggraaff, professionele Rivierenlandse natuurfotograaf, Wim Vink, professionele fotograaf van het Waterschap Rivierenland; Marein Verbeek van de fotoclub de positieven uit Tiel en Twan Timmermans, directeur stadspromotie Tiel van de Zaak van de Stad. De winnaars en de bijbehorende foto's zullen eind september in het zonnetje worden gezet. Wat de prijzen zijn blijft nog een verrassing, maar het heeft vast iets met water te maken!