Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


22 augustus 2005


't Harde - geld blijkt niet ontvreemd


Nadat een bewoner van de Vale Ouwelaan in 't Harde afgelopen vrijdag (19/8) bij de politie had gemeld dat er geld was verdwenen kort nadat er belangstellenden in de woning waren gewest voor een jong hondje dat men te koop had aangeboden, heeft het "vermiste geld" teruggevonden. Het geld lag nog precies op de plek waar men het eerder had neergelegd, maar de bewoner meende het geld op een andere plek te hebben achtergelaten.


Epe - winkelbedienden betrappen brooddieven


Winkelbedienden van een supermarkt aan de Hoofdstraat hebben zaterdagmorgen rond 06.00 uur een 18 jarige vrouw uit Heerde betrapt bij de diefstal van enkele zakken met broodjes die 's morgens vroeg door de broodleverancier buiten bij de winkel waren klaar gezet. Ze werd aan de gealarmeerde politie overgedragen. Door de politie werd ook haar partner, 34 jarige man die met zijn brommer met draaiende motor in de buurt stond aangehouden terzake medeplichtigheid aan de diefstal. De politie heft tegen beiden een proces-verbaal opgemaakt.


ELBURG/OLDEBROEK - Gewonden bij aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee personenauto's zijn zondagmiddag (21/08) op de Zuiderzeestraatweg drie gewonden gevallen. Een 18-jarige automobilist uit Oldebroek kwam rond 15.00 uur in aanrijding met een 45-jarige automobilist uit Amsterdam. Volgens de man uit Oldebroek probeerde hij met een andere auto een aanrijding te voorkomen, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste zo tegen de auto van de Amsterdammer. De Amsterdammer en een 42-jarige vrouw en een 11-jarig meisje, beiden uit Almere, die bij hem in de auto zaten werden met verwondingen naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. wet


Het meisje raakte onder anderen aan haar hoofd gewond. De politie is op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de bestuurder van een donkerkleurige auto die uit de Laanzichtsweg kwam rijden.


PUTTEN - Diefstal auto na woninginbraak


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag na de inbraak in een woning aan de Havikstraat een auto gestolen. De inbraak werd maandagmorgen vroeg rond 06.00 uur ontdekt. De dieven kwamen de woning binnen door middel van gaatjes boren in het raamkozijn. De dieven ontvreemdden een tas en namen met de autosleutels een blauwe Renault Laguna met het kenteken SF-XV-64 mee. De politie stelt een onderzoek in.


OLDEBROEK - Lichtgewonde door aanrijding


Een 42-jarige automobiliste uit Oldebroek raakte zondagmiddag (21/08) op de Zuiderzeestraatweg lichtgewond bij een aanrijding met een 39-jarige plaatsgenoot. De man verliet rond 12.35 uur een uitrit en verleende hierbij aan de vrouw geen voorrang. Bij de aanrijding liep de vrouw een pijnlijk gezicht op. Beide auto's raakten door de aanrijding beschadigd.


EPE - Fietser loopt hersenschudding op


Een 60-jarige fietser uit Apeldoorn heeft zondagavond op de Hoofdstraat in Epe door een valpartij een hersenschudding opgelopen. De man reed samen met zijn partner over het fietspad en wilde de parallelweg oprijden in de richting van Emst. Hierbij raakte hij het stuur van zijn partner en kwam ten val. Een 35-jarige getuige uit Vaassen verleende eerste hulp. Het slachtoffer raakte even buiten bewustzijn. Gealarmeerd ambulancepersoneel constateerde dat het wel mee viel en dat de man een hersenschudding had opgelopen. De getuige bracht de fietser naar huis en een buurtbewoner zorgde voor de beide fietsen.


HARDERWIJK - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagavond (21/08) op de Strandboulevard een 60-jarige automobilist uit Hierden aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 21.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1. Dit leverde hem een rijverbod op en de politie maakte proces-verbaal op. De man had zich eerder schuldig gemaakt aan rijden onder invloed.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --