Ingezonden persbericht


Persbericht

Inkomsten Autodesk blijven stijgen

Autodesk maakt resultaten van tweede kwartaal van fiscaal jaar 2006 bekend

Barendrecht, 22 augustus 2005 - Autodesk heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt voor het afgelopen tweede kwartaal van het boekjaar 2006, dat liep van 1 mei 2005 tot en met 31 juli 2005. De omzet van 373 miljoen dollar betekent een toename van 33% vergeleken met de 280 miljoen dollar opgetekend in dezelfde periode van het voorafgaande fiscale jaar.

Voor het volgende kwartaal dat eindigt op 31 oktober 2005 wordt een vergelijkbare omzet verwacht.

Volgens Carol Bartz, CEO van Autodesk, heeft het bedrijf een opvallend kwartaal achter de rug."Onze focus op het verbeteren van productiviteit en efficiëntie is mede verantwoordelijk voor onze uitstekende resultaten. Wij komen tegemoet aan vragen van onze klanten en staan bovendien garant voor snelle implementatietrajecten, gebruiksvriendelijkheid en een snelle ROI".

De toenemende vraag vertaalde zich in stijgende inkomsten en het toenemende succes van de verticale en 3D producten. Zo steeg de omzet van Autodesk Architectural Desktop met 39%, die van Autodesk Map 3D met 25%. De gezamenlijke omzet AutoCAD Mechanical en AutoCAD Electrical software steeg met 46%. De inkomsten uit de groep Autodesk Inventor Series, Autodesk Revit Series en de Autodesk Civil 3D software waren goed voor een omzetstijging van 93%, telkens vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig fiscaal jaar.

Ook het succes van de Subscription formule (abonnementenformule) blijft toenemen; hier tekenen we een stijging van 55% op in vergelijking met dezelfde periode van het voorafgaande fiscale jaar. Gezamelijke inkomsten uit subscriptions en upgrades maken een derde van de totale inkomsten uit.

Het volledige Engelstalige persbericht kan geraadpleegd worden op www.autodesk.com

Autodesk

Autodesk werd opgericht in 1982 en is de belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren en gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters
Tel 0345 501595
GSM 06 28 88 6 32

monique@potterspr.nl