Digitale Gemeente Houten

Start fase 2 wegwerkzaamheden Rondweg Noord

maandag 22 augustus 2005 - Bron: Gemeente Houten

Fase 2 is van start gegaan. Dit betekent dat de Rondweg Noord tussen de Utrechtseweg en De Hoeve is afgesloten van 22 augustus tot 5 september. Er is geen doorgang mogelijk tijdens deze periode.

Met de start van fase 2 is tegelijkertijd fase 1 afgerond. De Rondweg tussen De Staart en de Utrechtseweg is daardoor weer vrij voor al het verkeer. Na de openstelling van dit gedeelte van de noordelijke Rondweg wordt er nog gewerkt aan de belijning, verkeers-lichten en openbare verlichting. Deze werkzaamheden zorgen niet voor oponthoud van het verkeer. De gemeente Houten bedankt de weggebruikers, bewoners en bedrijven voor het begrip en medewerking tijdens de afsluiting van de eerste fase van 1 tot 22 augustus.

Filevorming op maandagmorgen
Vanochtend stond er een file op de noordelijke Rondweg vanaf De Berm tot De Koppeling Oost. Het verkeer dat normaal vanuit de inprikkers linksaf gaat richting de Utrechtseweg, moest omrijden via De Koppeling. De gemeente Houten heeft veel gecommuniceerd over de wegwerkzaamheden in de hoop dat mensen eerder zouden vertrekken en de filevorming beperkt zou blijven.
Nadat bleek dat er grotere filevorming ontstond dan verwacht, is direct de verkeersregeling aangepast. Het verkeerslicht op de Rondweg voor rechtsaf richting De Koppeling staat nu langer en frequenter op groen dan normaal. Dit bevordert de capaciteit en de doorstroming. De gemeente Houten rekent hiermee op een afname van de filevorming.

Kruising Utrechtseweg en Rondweg in de nacht van 28 op 29 augustus afgesloten
Tijdens fase 2 is er verkeer mogelijk op de Rondweg vanaf De Staart tot de Utrechtseweg. Op de kruising van de Rondweg en de Utrechtseweg kan het verkeer alleen linksaf. Echter in de nacht van 28 op 29 augustus van 22.00 uur tot 06.00 uur wordt het kruispunt voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag en is er dus geen doorgang mogelijk op het hele kruispunt. Tijdens deze nacht wordt het verkeer van en naar de Utrechtseweg omgeleidt via de Elzenkade en de Meidoornkade.

Meer informatie
Alle actuele informatie over de wegwerkzaamheden aan de Rondweg Noord treft u aan op de website van de gemeente Houten: www.houten.nl/werkenaandeweg

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).