Politie Amsterdam-Amstelland


---

Warm weer? Pas op met open ramen en deuren!

Deze voetafdruk had van een insluiper kunnen zijn...

22-8-2005. Lekker de deuren en ramen openzetten voor wat verkoeling. Wie doet dat niet als het warm of benauwd weer is? Het is echter goed om te weten dat uw woning door het openlaten van ramen en deuren extra aantrekkelijk wordt voor insluipers.

Om mensen daarvan bewust te maken laat de politie in de omgeving van âDe Eilandenâ waar ramen en deuren openstaan, een geel kartonnen voetje achter met de tekst âDeze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijnâ¦â


Overval op geldloper: 1 arrestatie

22-8-2005. Zondagavond omstreeks halfelf werd op de Oostelijke Handelskade een geldloper overvallen door drie mannen. De man had geld opgehaald bij een kassapunt van de Sail-organisatie.

Een van de daders bedreigde de geldloper en pakte zijn waardekoffer. De verdachte sprong vervolgens met buit en al achterop een scooter bij zijn kompanen. Twee beveiligers van het waardetransport renden achter de drie aan en konden de scooter omver duwen. Ze overmeesterden een van de overvallers en droegen hem over aan de politie. De twee anderen gingen er vandoor. Ze lieten de koffer achter.

---