Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - taxichauffeur overvallen

Publicatiedatum: 22-8-2005 14:10:12

De Arnhemse politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een 25-jarige taxichauffeur uit Renkum. De chauffeur zou in de nacht van zondag op maandag omstreeks twee uur op de Hommelseweg onder bedreiging met vermoedelijk een pistool zijn beroofd van zijn geld. Het slachtoffer had tegenover de politie verklaard dat hij twee personen elders in de stad had opgepikt voor een laatste rit. Toen hij vervolgens op de Hommelseweg de bestemming bereikt had zou hij door hen bedreigd zijn met een pistool en werd geld geëist. Nadat de chauffeur het geld had afgegeven gingen beide mannen er vandoor. Het zou gaan om twee mannen met een getinte huidskleur met petjes, aldus het slachtoffer. Door gewaarschuwde agenten was nog in de omgeving gezocht. Bij haar onderzoek roept de politie getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouwen opgepakt na vernieling

Publicatiedatum: 22-8-2005 14:09:11

Een 18-jarige vrouw uit het Noord-Hollandse Wognum en een 22-jarige Arnhemse zijn zondagavond door de politie aangehouden op het dak van een pand aan de Utrechtsestraat. De beide vrouwen worden ervan verdacht stenen vanaf het dak naar een auto te hebben gegooid. De auto liep daardoor schade op: er waren deuken ontstaan op het dak en een ruit werd vernield. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in en zagen de vrouwen op het dak staan. Op aanroepen weigerden ze naar beneden te komen. Uiteindelijk slaagden de agenten erin het dak te bereiken en de beide dames aan te houden. Volgens getuigen zouden de vrouwen de stenen naar beneden hebben gegooid. De vrouwen verklaarden echter op een dakterras aan het stoeien te zijn geweest, waarbij volgens hun zeggen enkele steentjes vanaf het terras naar beneden zouden zijn gevallen. De beide dames zijn na verhoor weer vrijgelaten. Door een 31-jarige Arnhemse automobilist is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontrole Johan de Wittlaan

Publicatiedatum: 22-8-2005 14:08:22

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag tussen 20.20 en 22.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Johan de Wittlaan in Arnhem. Daarbij werd een bestuurder betrapt die met 117 km/u reed, terwijl op deze weg niet harder gereden mag worden dan 50 km/u. Met behulp van de Lasergun werden in totaal 7 hardrijders betrapt. Daarnaast werden nog vier bekeuringen uitgedeeld: 2 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en 2 voor het rijden door rood licht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Pannerden - vrouw (85) slachtoffer pinpastruc

Publicatiedatum: 22-8-2005 14:07:35

Een 85-jarige inwoonster van Pannerden is maandagochtend het slachtoffer geworden van oplichting door de pinpastruc. Het slachtoffer kreeg 's ochtends onaangekondigd bezoek van een onbekende man die verklaarde werkzaam te zijn voor een bank. Vervolgens werd een verhaal opgedist waarmee de man het vertrouwen van de vrouw wist te wekken. Uiteindelijk had de man de pinpas en pincode van de vrouw weten te ontfutselen waarna hij verdween. De vrouw kreeg uiteindelijk argwaan en belde met haar bank, waarna bleek dat er al geld was opgenomen van haar rekening. Volgens het slachtoffer ging het om een blanke man van ongeveer 40 jaar met donker haar en donkere kleding aan. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Daarnaast waarschuwt de politie alert te zijn op dergelijke praktijken: bankmedewerkers komen doorgaans nooit onaangekondigd op bezoek. Daarnaast zal door een bank nooit naar een pincode worden gevraagd. Sta dit soort gegevens ook nooit af en waarschuw desnoods de politie als u het niet vertrouwt (0900-8844). Een goed signalement en eventueel kentekens van gebruikte auto's kunnen daarbij van belang zijn om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Duivenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 22-8-2005 14:06:53

De Duivense politie heeft zondagmiddag een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. Agenten gingen rond half vijf poolshoogte nemen nadat door het slachtoffer zelf, een 43-jarige vrouw, gemeld was dat er ruzie in de woning was. Daar aangekomen zagen de agenten dat de vrouw enkele lichte verwondingen had opgelopen. Volgens haar verklaring was ze door haar vriend mishandeld. Dat bleek de 37-jarige Duivenaar te zijn. De man was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - verkeerscontroles Rivierenland

Publicatiedatum: 22-8-2005 14:05:59

In het politiedistrict Rivierenland zijn zondag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Een overzicht:
- In Driel werd tussen 15.00 en 15.30 uur met de Lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Drielse Rijndijk. Onder 150 passanten was er één die de maximumsnelheid van 80 km/u overschreden hard. Bij hem werd een snelheid gemeten van 120 km/u.

- In Heteren controleerde het VHT op de Boterhoeksestraat. Dat gebeurde tussen 16.00 en 17.30 uur. Hier werden met behulp van de Lasergun 9 van de 350 passanten betrapt op te hard rijden.
- In Doornenburg werd gecontroleerd op de Krakkedel tussen 18.15 en 19.00 uur. Van de 40 gecontroleerde passanten reed niemand te hard.
- In Gendt werden 2 snelheidsovertreders bekeurd bij een controle op de Langstraat. Dat gebeurde tussen 19.15 en 20.00 uur.
- Op de Rijndijk in Angeren werd tussen 18.15 en 19.15 een uitgebreide controle gehouden. Dat leverde 3 bekeuringen op: 2 voor te hard rijden en 1 voor het rijden op een opgevoerde brommer. Ook werden 5 automobilisten onderworpen aan een blaastest, maar geen van hen bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben.

- Tussen 19.45 en 20.45 uur werd gecontroleerd in Westervoort op de Hamersestraat. Ook hier twee bekeuringen voor hardrijders, verder werden geen overtredingen waargenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden