Ingezonden persbericht


Persbericht

TCS selecteert AT&T voor MPLS-gebaseerde IP VPN-oplossing op 130 locaties

Nieuw netwerk maakt bedrijfsoverzicht mogelijk vanaf elk werelddeel

Den Haag, 22 augustus 2005 - AT&T gaat een toonaangevend Multi Protocol Label Switching (MPLS)-gebaseerd wereldwijd communicatienetwerk implementeren voor Tata Consultancy Services (TCS), een belangrijke consultingorganisatie voor informatietechnologie.

Dit is de eerste keer dat een MPLS-netwerk grootschalig wordt ingezet voor een Indiaas IT-bedrijf. AT&T zal een MPLS-gebaseerd Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN)-oplossing realiseren die meer dan 130 locaties van TCS in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Asia-Pacific integreert, inclusief ruim tien Global Delivery Centers die door middel van het nieuwe netwerk worden verbonden. Het Asia-Pacific-gedeelte van het netwerk omvat Singapore, Melbourne, Sydney, Hangzhou (China), Yokohama (Japan) en Mumbai en Chennai in India. VSNL verzorgt de netwerkverbindingen binnen en vanuit India.

De eerste fase van de implementatie omvat 27 locaties waarvan tien in Noord-Amerika, zeven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zeven in Asia-Pacific en drie in Centraal- en Latijns-Amerika. In de tweede fase zullen nog eens 100 TCS-locaties wereldwijd worden verbonden en zal de applicatieondersteuning voor een groot aantal van de TCS 'offshore development teams' worden uitgebreid.

K. Ananth Krishnan, Vice President Tata Consultancy Services: "Dit netwerk verbindt de wereldwijde TCS-community via één platform en maakt een uniform bedrijfsoverzicht mogelijk vanaf elk werelddeel. TCS-medewerkers kunnen nu vanaf verschillende locaties wereldwijd samenwerken en innoveren op basis van het kennismanagementsysteem, telefonie, mail, chat en video conferencing - en dat alles via een enkel wereldwijd platform dat mogelijk wordt gemaakt door onze technologiepartners AT&T en VSNL."

Steve Low, Vice President, AT&T Asia Pacific, ziet de selectie door TCS als voorkeursleverancier voor netwerkdiensten als een grote verdienste op een van de meest dynamische markten ter wereld. "India heeft zicht ontwikkeld tot een van de meest spannende en belangrijke markten ter wereld op het gebied van telecommunicatie en technologie. TCS heeft zich bewezen als een van India's meest succesvolle technologiebedrijven en gezien de snelle wereldwijde uitbreiding is het bedrijfsnetwerk essentieel voor TCS. We hebben toegezegd meer dan 130 TCS-locaties wereldwijd onderling verbonden te houden en zijn verheugd over de uitbesteding van het bedrijfskritische netwerk aan AT&T. We zullen TCS ondersteunen bij de voortzetting van het succes en de wereldwijde groei."

De IP VPN-oplossing die AT&T realiseert zal dienen als basis voor een enkel, wereldwijd netwerk voor TCS-locaties overal ter wereld en de overstap naar een geïntegreerd multi-service netwerkplatform ondersteunen. Hierdoor worden inzet van Voice over Internet Protocol (VoIP) en andere geïntegreerde en coöperatieve diensten mogelijk.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is toonaangevend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over TCS
TATA Consultancy Services (TCS) is de pionier van de Indiase IT-industrie en heeft van het fenomeen Offshore-Softwareontwikkeling een wereldwijd erkend begrip gemaakt. Het internationale karakter van TCS, de uitgestrektheid, en het innovatieve vermogen van het bedrijf heeft TCS gemaakt tot een van de grotere spelers op de markt voor ICT diensten. Sinds de start van de onderneming in 1968 is TCS het grootste IT-bedrijf in India, alsook de grootste onafhankelijke Aziatische software en IT dienstverlener. Als grootste IT-exporteur in India worden diensten geleverd aan organisaties in 55 verschillende landen. Met meer dan 100 kantoren wereldwijd is TCS een echte multinational, zowel in karakter als in bereik. Momenteel zijn meer dan 27.000 professionals werkzaam voor een grote variëteit aan klantenorganisaties. TCS' oplossingen en diensten worden geleverd aan de verschillende sectoren van de economie: banken en verzekeringen, telecommunicatie, overheid, transport en industrie. TCS is een dochterbedrijf van de groep "Tata Sons", het holdingbedrijf van de 10.4$ miljard sterke Tata Group, Indiaas meest gekende conglomeraat.