Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Digimax L50: elegante alleskunner op hoog niveau

Samsung introduceert 5.0 megapixel designcamera met verbluffende beeldresultaten

Naarden, 22 augustus 2005 - Fotograferen, filmen, films bewerken. Alles is mogelijk met de Digimax L50 van Samsung. Deze strak vormgegeven, digitale designcamera beschikt niet alleen over de nieuwste toepassingen op cameragebied maar is ook nog eens bijzonder elegant en stijlvol. De Digimax L50 heeft een hoge resolutie van 5.0 megapixels, een SHD-lens met 3x optische zoom, een groot 2,5 inch LCD-scherm, speciale filmfuncties en special effects. Hiermee zijn verbluffende beeldresultaten te behalen voor zowel film als foto. Een metalen behuizing geeft de camera een meer industriële uitstraling.

De Digimax L50 kan heel veel. Met een resolutie van 5.0 megapixels en een 3x optische SHD-zoomlens kunnen de mooiste foto's gemaakt worden. Hoewel de camera klein en compact is, beschikt hij wel over een scherp en groot LCD-scherm van 2,5 inch en 230.000 pixels. De gebruiker kan met de digitale zoom bij fotograferen tot vier keer in- en uitzoomen. Bij het terugzien van de foto's is het zelfs mogelijk met de camera vijf keer in te zoomen, zodat het beeld tot in het kleinste detail bekeken kan worden.

De ingebouwde image editing-functie van de Digimax L50 maakt het zonder pc mogelijk een foto op verschillende manieren te bewerken. De gebruiker kan bijvoorbeeld een gedeelte van de foto bewaren door er een stuk af te halen of de foto in de gewenste richting draaien en daarna opslaan. In totaal elf voorgeprogrammeerde scènemodi zorgen voor de beste fotoresultaten, altijd en overal.

Zo is de camera in te stellen op een stand speciaal bedoeld voor portret, nacht, landschap, kinderen, tegenlicht en close-up. Maar de gebruiker kan ook kiezen voor de instellingen zonsondergang, tekst, zonsopkomst, strand, sneeuw of zelfs vuurwerk. Bij de tekstmode kan de gebruiker een tekst die gefotografeerd is uit een boek of tijdschrift met de speciale Digimax Reader uit de foto halen en deze opslaan als bestand. Met PictBridge is het mogelijk foto's vanuit de camera direct af te drukken op de printer, zonder de pc te gebruiken.

Camera en camcorder in één

Behalve als digitaal fototoestel kan de Digimax L50 ook gebruikt worden als digitale camcorder. De camera maakt deze opnamen in MPEG-4 en in een VGA 30fps Filmclip, waarmee filmpjes van zeer goede kwaliteit opgenomen kunnen worden. De camera biedt drie tot vier keer zoveel ruimte voor filmpjes, in vergelijking tot de huidige camera's die over deze functie beschikken.

De videokwaliteit van de Digimax L50 is bijzonder hoog. Zo kan de gebruiker filmpjes op de camera met de camcorderfunctie bewerken. De video editing-toepassing van de Digimax L50 maakt het ook mogelijk uit een videoclip een beeld op te slaan als foto.

Ook beschikt de camera over een toepassing voor continuous video recording. Deze toepassing is gebaseerd op exclusieve Samsung-technologie. De gebruiker kan filmen, stoppen en weer verder filmen, waarbij het opgenomen beeld bewaard wordt als één bestand. Verder kan er met de Digimax L50 ingezoomd worden op het moment dat er gefilmd wordt. De speciale, ingebouwde filmstabilisator geeft een rustiger filmbeeld, doordat het schudden en trillen helpt te stabiliseren.

De special effects op de camera zorgen voor verbluffende resultaten. Met Colour Effects kan de gebruiker de foto afdrukken in zwart/wit, sepia, blauw, rood, groen en zelfs negatief. Een andere special effect is Highlight, dat het mogelijk maakt scherp te stellen op een persoon of object door de rest van de foto in soft focus te zetten. Composite shot is bedoeld om twee tot vier foto's apart op te slaan als één foto en met Photo Frame kan de gebruiker van de Digimax L50 kiezen uit negen verschillende soorten fun photo frames.

De Samsung Digimax L50 is leverbaar in de kleuren zilver, zwart en blauw en vanaf september in Nederland verkrijgbaar voor de verkoopadviesprijs van ¤ 299,- inclusief B.T.W.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik.

Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsungcamera.com



Ingezonden persbericht