Socialistische Partij

Vraagtekens bij aanpak verdacht pakketje in trein

22-08-2005 * SP-Kamerlid Arda Gerkens verwondert zich over de aanpak van een verdacht pakketje gisteren in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Nadat dit pakketje bij station Duivendrecht was gesignaleerd, is de trein toch doorgereden naar het dichtbevolkte Utrecht. Gerkens vraagt zich af of daardoor niet juist meer mensen in gevaar zijn gebracht.

Vlak na vertrek uit station Duivendrecht werd de aanwezigheid van het verdachte pakketje geconstateerd. De eerste stop van de trein zou station Utrecht zijn, maar er was nog een aantal uitwijkmogelijkheden. Zo had de trein bij een kleiner station op het traject kunnen stoppen, of juist buiten de bebouwde kom.

Toch werd naar Utrecht doorgereden, alwaar de politie het pakketje heeft onderzocht. Opvallend genoeg is niet besloten de trein uit het dichtbevolkte gebied te halen. Gerkens: "Deze handelswijze is opmerkelijk te noemen. Ik vraag me af waarom besloten is door te rijden naar een dichtbevolkt gebied, waar bovendien het overige treinverkeer veel meer hinder zou kunnen ondervinden. Ik heb de minister om een toelichting gevraagd."