Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Funkwerk introduceert compact elmeg T444 PABX-systeem

Amsterdam, 22 augustus 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH, onderdeel van Funkwerk AG, kondigt de elmeg T444 aan. De elmeg T444 is een compact PABX-systeem dat naast spraak over analoge en digitale terminals ook Voice over IP-functionaliteit biedt.

Funkwerk heeft, als specialist in VoIP-oplossingen, het telefoonsysteem uitgerust met een geïntegreerde xDSL/ISDN router met een firewall. Pc's kunnen via Ethernet en de USB-poort aangesloten worden. In de standaard configuratie heeft de elmeg T444 een interne en een externe ISDN S0verbinding. Via vier a/b poorten kunnen analoge telefoons en faxmachines worden aangesloten en via een Ethernetpoort pc's, een switch of een hub. Het systeem kan desgewenst uitgebreid worden met nog twee a/b poorten of een POTS module voor het verbinden met een analoge lijn. Het compacte PABX-systeem vervangt de elmeg D@VOS-44.dsl en de elmeg D@VOS-44.net producten en combineert hun mogelijkheden met de VoIP-optie in één systeem. Een extra slot herbergt de 4 DSP module en zorgt ervoor dat IP-spraakgegevens van en naar het traditionele spraaknetwerk overgezet worden op vier simultane SIP kanalen.

Flexibele mediaondersteuning
De elmeg T444 maakt het aansluiten van digitale apparaten eenvoudig. Voor pc's is er een 10/100 Mbit Ethernet poort, maar pc's kunnen ook via de USB interface met het telefoonsysteem worden verbonden en zo verbinding maken met het lokale netwerk en het internet. Het voordeel voor gebruikers is evident: alle apparaten zijn met elkaar verbonden, onafhankelijk van het medium dat zij gebruiken, en alle apparaten zijn op het netwerk aangesloten, kunnen bestanden uitwisselen, printers delen en van internetdiensten gebruikmaken.

Een uitgebreid LAN software pakket met CAPI en TAPI functies verbindt telefoon- en datadiensten zoals een fax met elke pc. Een telefoonboek en Charges Manager zorgen voor bedieningsgemak en geven een duidelijk overzicht van telefoonkosten. Zoals gewoonlijk wordt elmeg Win Tools gebruikt om de elmeg T444 te configureren en met de Professional Configurator kan alles worden ingesteld vanaf de pc.

Future-proof met Voice-over-IP
Een plug-in card voorziet de elmeg T444 van vier parallelle, hoge compressie spraakkanalen over het netwerk, waarmee gewone vastelijnverbindingen kunnen bellen met IP-telefoons op het lokale netwerk en deze op hun beurt weer nummers kunnen bellen buiten het netwerk. De applicatie is volledig transparant voor de gebruiker. Of een gebruiker nu een IP- of een gewone telefoon gebruikt, bediening en spraak zijn van de gebruikelijke hoge kwaliteit. Alle functies van elmeg telefoonsystemen zijn volledig compatible met het PABX systeem, en uiteraard worden de elmeg IP telefoons ondersteund door de T444. Om kosten te besparen is een LCR (Least Cost Routing) functie geïntegreerd, waarmee automatisch de goedkoopste IP provider wordt gekozen voor dat tijdstip van de dag.

De elmeg T444 is per direct verkrijgbaar.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, bintec, artem- en elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl