Het Nederlandse Rode Kruis

22 augustus 2005
´Het Kleine Verschil´: speelmiddagen voor gehandicapte kinderen

Het Rode Kruis organiseert speelmiddagen voor kinderen met een handicap

´Het Kleine Verschil´ is een activiteitengroep voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Vijf jaar geleden was er behoefte aan vrijetijdsbesteding speciaal voor deze groep. Marna van Nieuwkuijk werkte toen bij de Thuiszorg en als vrijwilliger voor het Rode Kruis. Ze kreeg een idee voor een speelmiddag.

Voor elk kind aandacht
Het loopt nu fantastisch. We hebben 33 kinderen en 27 vrijwilligers. Elk kind krijgt individueel aandacht. Per maand komen negen groepen verspreid over de hele omgeving naar ons toe. Er is net een samenwerkingsverband gestart met een nabijgelegen zorgboerderij. Nu komen de kinderen ook in contact komen met koeien, pony´s, schapen en geiten.

Zelfvertrouwen vergroten

Ieder kind krijgt individueel aandacht

Voor een aantal kinderen zijn er ook activiteiten om hun zelfvertrouwen te vergroten. Zoals Peter, een 14-jarige, lieve, maar ook extreem drukke en onzekere autistische jongen. Marna vertelt: Als hij op zaterdag naar zijn club mag, wil hij zodra hij wakker wordt het T-shirt aan van ´Het Kleine Verschil´. Bij ´Het Kleine Verschil´ mag hij de drinkbekers uitdelen, iets wat niet alle kinderen kunnen. Zo geniet elk kind op zijn eigen manier.

Het Rode Kruis wil in de toekomst ook elders in het land Het Kleine Verschil-groepen oprichten.

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Heeft u ook een gehandicapt kind? Wellicht organiseert het Rode Kruis bij u in de buurt ook activiteiten. Zoek het Rode Kruis bij u in de buurt.